ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Stoiximan.gr: Επιστροφή της Γιουβέντους ή Καταλανική κυριαρχία;

Stoiximan.gr: Επιστροφή της Γιουβέντους ή Καταλανική κυριαρχία;

Πλησιάζει η κόντρα τιτάνων στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου το βράδυ της 6ης Ιουνίου, ανάμεσα σε Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα με έπαθλο το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League, με την ανυπομονησία για την μεγάλη μάχη να αυξάνεται στα δύο στρατόπεδα. Μία κόντρα μεταξύ δύο ομάδων, οι οποίες έρχονται από διαφορετικούς δρόμους, στοχεύοντας ωστόσο στον ίδιο προορισμό, την κορυφή της Ευρώπης για τη φετινή σεζόν.

Η μεν Γιουβέντους επιστρέφει στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από 10 χρόνια και τον χαμένο τελικό από την Μίλαν στα πέναλτι, έχοντας εν τω μεταξύ βιώσει έναν εξευτελιστικό υποβιβασμό ως τιμωρία για το σκάνδαλο Καλτσιόπολι.

Η επιστροφή-απάντηση της Γηραιάς Κυρίας ήταν ηχηρή εντός Ιταλίας, ειδικά στο Πρωτάθλημα το οποίο κατακτά χωρίς διακοπή τα τελευταία 4 χρόνια (φέτος το συνόδευσε και με το Ιταλικό Κύπελλο), επιστροφή την οποία θέλει να γνωστοποιήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη με την κατάκτηση του μεγάλου Ευρωπαϊκού τίτλου.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολο, καθώς στον τελικό του Βερολίνου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την μεγάλη Μπαρτσελόνα, την κορυφαία ίσως ομάδα της τελευταίας δεκαετίας με τις τρείς κατακτήσεις του τροπαίου από το 2006 και μετά. Την Μπαρτσελόνα της τριπλέτας MSN (Mέσι- Σουάρεζ – Νέιμαρ) για την οποία τόσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί τη φετινή χρονιά, που τρομοκρατεί τις αντίπαλες άμυνες σε Ισπανία και Ευρώπη.

Σημαντικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης αναμένεται να παίξει η παρουσία των δύο σουπερ-σταρ των ομάδων, Τζιανλουίτζι Μπουφόν και Λιονέλ Μέσι, οι οποίοι αποτελούν βαρόμετρο για Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα αντίστοιχα.

Ειδικότερα, ο Μέσι έχει σκοράρει 56 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις αριθμό που θα προσπαθήσει να αυξήσει ξεπερνώντας το εμπόδιο του 37χρονου Ιταλού αρχηγού της Γιουβέντους, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 24 αγώνες τη φετινή χρονιά, ενδεχόμενο που προσφέρεται στην προκλητική απόδοση του 7,50 στον Stoiximan.gr. Σε περίπτωση που ταυτίζεστε με την ... διαφορετική άποψη του Αργεντίνου Μέσι, αυτή προσφέρεται σε απόδοση 2,00 στην ίδια εταιρεία.

stoiximanmessi