ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ατρόμητος: Η έδρα τον βάζει σε κίνδυνο (photos)

Ατρόμητος: Η έδρα τον βάζει σε κίνδυνο (photos)

Ατρόμητος: Οι Περιστεριώτες έχουν χάσει στην έδρα τους ήδη οκτώ βαθμούς.

Εντός εξάδας βρίσκεται ο Ατρόμητος με την ισοπαλία κόντρα στον Απόλλωνα, αλλά αυτό έχει διπλή ανάγνωση.

Ο στόχος ναι μεν είναι οι Περιστεριώτες να μπουν στα πλέι οφ, αυτή τη στιγμή είναι εντός στόχου, ωστόσο, θα πρέπει να αποκτήσουν διάρκεια για να καταφέρουν να τερματίσουν στην εξάδα και να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Καταρχάς, ο Ατρόμητος είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν παίξει και τα εννέα ματς. Ο Αστέρας Τρίπολης, για παράδειγμα, ο οποίος ακολουθεί στην έβδομη θέση με έναν βαθμό λιγότερο, έχει δώσει επτά αγώνες.

Η πραγματικότητα είναι ότι οι Περιστεριώτες έχουν βγάλει εκτός έδρας ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα. Έχουν παίξει στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ, στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ, στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό και στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Και ηττήθηκαν μόνο από τον Ολυμπιακό, όπου έμειναν με δέκα παίκτες από το 30’ με το αποτέλεσμα εκείνη την ώρα στο 0-0. Σ’ αυτά τα τέσσερα παιχνίδια πήραν πέντε βαθμούς. Νίκησαν το «τριφύλλι», πήραν ισοπαλία από τον ΠΑΟΚ και από τον ΟΦΗ στο τέλος με 2-2 και μάλιστα, ενώ έπαιζαν ξανά με δέκα παίκτες.

Εκτός έδρας, λοιπόν, είναι ικανοποιητική η επίδοση. Εντός τα έχει θαλασσώσει η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι. Έχει δώσει πέντε παιχνίδια από τα 13 που θα παίξει έως το τέλος της σεζόν και μετράει δύο νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Μία νίκη είναι στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ, όπου ο αντίπαλος έπαιξε με παίκτη λιγότερο. Και πάλι, όμως, είναι σπουδαία επιτυχία.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, ωστόσο, ο Ατρόμητος δεν ήταν σταθερός κι αυτό πρέπει να τον προβληματίσει. Στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια στην έδρα του, όλα με βατούς αντιπάλους πήρε μόλις τέσσερις βαθμούς. Σπατάλησε οκτώ και αυτό μπορεί να του στοιχίσει στο τελικό ταμείο.

Αγωνιζόμενος με δέκα παίκτες, ηττήθηκε στην πρεμιέρα 0-2 από τον Βόλο. Νίκησε τον Παναιτωλικό 2-0, αλλά με το ίδιο σκορ έχασε από τον ΠΑΣ Γιάννινα και το Σάββατο ήρθε 2-2 με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ισοφαρίζοντας και τις δύο φορές με πέναλτι. Η έδρα, λοιπόν, έστω κι αν δεν παίζει μεγάλο ρόλο, εξαιτίας της έλλειψης οπαδών, κοστίζει μέχρι στιγμής στον Ατρόμητο, ο οποίος θα μπορούσε να είναι σαφώς πιο ψηλά.

Την περασμένη περίοδο, όπου οι Περιστεριώτες δεν μπήκαν στα πλέι οφ, πάλι δεν εκμεταλλεύτηκαν την έδρα τους. Είχαν πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες, ενώ την σεζόν 2018-19, όπου η ομάδα τερμάτισε στην τέταρτη θέση (με 16 ομάδες το πρωτάθλημα), ο απολογισμός εντός ήταν 9-3-3.