ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΟΑΚΑ: «Την ευθύνη έχουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός» - Μπήκαν τα... τρακτέρ (photos)

ΟΑΚΑ: «Την ευθύνη έχουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός» - Μπήκαν τα... τρακτέρ (photos)

AEK – Ολυμπιακός: Μετά την τραγική εικόνα που παρουσίασε το ΟΑΚΑ στο εξ αναβολής ντέρμπι, τα έργα ξεκίνησαν άμεσα για την ολική αντικατάσταση χλοοτάπητα.

Τόσο οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, όσο κι εκείνοι της ΑΕΚ εξέφρασαν έντονα παράπονα για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, ο οποίος ήταν σε τραγική κατάσταση μολονότι τον Νοέμβριο είχαν γίνει βελτιωτικά έργα.

Η διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» κινήθηκε άμεσα και με εντολή του Δημήτρη Μελισσανίδη ξεκίνησαν οι ενέργειες για την ολική αντικατάσταση του χλοοτάπητα. Τα... τρακτέρ και τα ειδικά μηχανήματα ξηλώνουν ήδη το χορτάρι και άμεσα θα ξεκινήσει η τοποθέτηση νέου αγωνιστικού χώρου.

Μάλιστα, με δεδομένο ότι το ΟΑΚΑ θα παραμείνει «κλειστό» για σχεδόν έναν μήνα, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα «μετακομίσουν» σε Ριζούπολη και Λεωφόρο, αντίστοιχα, για τα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια τους. Αναλυτικά η ενημέρωση...

«Ανακοινώνεται ότι λόγω ολικής αντικατάστασης του χλοοτάπητα του Ο.Α.Κ.Α., ο αγώνας ΑΕΚ – ΒΟΛΟΣ Ν.Π.Σ. στο πλαίσιο της 13ης Αγωνιστικής θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Γ. Καμάρας» (Δευτέρα 21/12/2020 στις 19:30) και ο αγώνας ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, στο πλαίσιο της 14ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» (Κυριακή 03/01/2021 στις 15:00)».

Στόχος είναι ο νέος χλοοτάπητας να είναι έτοιμος για τον αγώνα ΑΕΚ-Παναιτωλικός στις 6 Ιανουαρίου, αλλά δεν αποκλείεται ακόμα κι αυτή η αναμέτρηση να γίνει στη Ριζούπολη.

Η απάντηση του ΟΑΚΑ

Στο μεταξύ, το ΔΣ του ΟΑΚΑ απάντησε για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, υπογραμμίζοντας ότι την ευθύνη για τον αγωνιστικό χώρο την έχουν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Αναλυτικά, η ανακοίνωση...

«Αναφορικά με την απαράδεκτη κατάσταση του αγωνιστικού χλοοτάπητα στο κεντρικό Στάδιο, το Δ.Σ. του ΟΑΚΑ διευκρινίζει εκ νέου τα εξής:

1. Στο πλαίσιο των Συμβάσεων παραχώρησης χρήσης που έχουν από έτη συνυπογραφεί μεταξύ του ΟΑΚΑ και των ΠΑΕ ΠΑΟ και ΑΕΚ, την ευθύνη για τη σπορά, τη φροντίδα και την εν γένει κατάσταση του χλοοτάπητα φέρουν αποκλειστικά και μόνο οι παραπάνω δύο ΠΑΕ.

2. Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, άστοχες επιλογές έχουν οδηγήσει σε πολύμηνη και πρωτοφανή δυσφήμιση του κορυφαίου ποδοσφαιρικού Σταδίου της χώρας, χωρίς η Διοίκηση και τα Στελέχη του ΟΑΚΑ να φέρουν την οποιαδήποτε ευθύνη.

3. Περαιτέρω, η κατάσταση αυτή έχει ως συνέπεια τη σημαντική οικονομική ζημία του ΟΑΚΑ εξ’ αιτίας της ακύρωσης διεξαγωγής έκτακτων ή προγραμματισμένων ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων, όπως ο φετινός Τελικός Κυπέλλου καθώς και δύο, προς το παρόν, αγώνες του Εθνικού Συγκροτήματος Ανδρών.

4. Σημειώνεται ότι τα προβλήματα του αγωνιστικού χλοοτάπητα, εκτός του ότι προβάλλουν αρνητικά την κορυφαία Ολυμπιακή εγκατάσταση της χώρας, επισκιάζουν το επίπονο και εκτενές έργο, που το Υφυπουργείο Αθλητισμού μαζί με τη Διοίκηση και τα στελέχη του ΟΑΚΑ υλοποιούν για πρώτη φορά έπειτα από την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

5. Το Δ.Σ. του ΟΑΚΑ, πριν ακόμη από τη διεξαγωγή χτες του αγώνα ΑΕΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και συγκεκριμένα την αμέσως προηγούμενη ημέρα, διαβλέποντας τον όγκο και την έκταση του προβλήματος, είχε αποφασίσει ομόφωνα την επικοινωνία με τις ΠΑΕ ΠΑΟ και ΑΕΚ προκειμένου να ζητήσει την άμεση λήψη μέτρων ώστε να:

• Προστατευτεί η υγεία των αγωνιζομένων αθλητών

• Σταματήσει ο άδικος διασυρμός του ΟΑΚΑ, για πράξεις ή παραλήψεις τρίτων

• Αποκατασταθεί η οικονομική βλάβη που έχει προκαλέσει η μη αποδεκτή κατάσταση και να προληφθεί η συσσώρευση επιπλέον οικονομικής ζημίας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Σκληρό» lockdown στη Δυτική Αττική ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς - Όλα τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ