ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός: Όταν ο καιρός… δεν είχε σημασία! (Videos)

Παναθηναϊκός: Όταν ο καιρός… δεν είχε σημασία! (Videos)

Παναθηναϊκός: Στόχοι και ελπίδες που στερήθηκε το «τριφύλλι» επειδή διεξήχθησαν αναμετρήσεις του σε συνθήκες ακατάλληλες για ποδόσφαιρο!

Αρκετή… σκόνη σηκώθηκε μετά την αναβολή του αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός για τους «8» του Κυπέλλου. Στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων» η βροχή και συνολικά οι καιρικές συνθήκες, μετέτρεψαν τον αγωνιστικό χώρο σε… βάλτο! Έτσι ο διαιτητής Παπαδόπουλος «έκλεισε» το φύλλο αγώνα χωρίς να γίνει αγώνας λόγω καιρικών συνθηκών και επειδή υπήρχε φόβος για την σωματική ακεραιότητα των παικτών.

Το γεγονός αυτός, έφερε πολλές αντιδράσεις. Απ’ την πλευρά του Άρη και του Ολυμπιακού. Με τις δύο ομάδες να θεωρούν πως μπορούσε να διεξαχθεί η αναμέτρηση. Κάτι που δήλωσε και ο ισχυρός άνδρας των Ηπειρωτών, ο κ. Χριστοβασίλης.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως έχει γίνει συνήθεια η διεξαγωγή αναμετρήσεων σε ακατάλληλους αγωνιστικούς χώρους. Έχει γίνει και φέτος, έχει γίνει και τα προηγούμενα χρόνια. Με τις γηπεδικές καταστάσεις πολλών εδρών να είναι… για γέλια και κατά συνέπεια αγώνες που κρίνουν πράγματα αποφασίστηκαν σε μια… ζαριά και σε ακατάλληλες συνθήκες για ποδόσφαιρο.

Σας θυμίζουμε λοιπόν τι είχε συμβεί τα τελευταία χρόνια, όταν ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να αγωνιστεί σε τέτοιου είδους συνθήκες!

Πάγος…

Το γήπεδο των Ιωαννίνων είναι απ’ τα πιο δύσκολα στην Ελλάδα. Ειδικά οι χειμερινοί μήνες μοιάζουν με… βάσανο για όποιον παίζει εκεί (εδικά για τον ΠΑΣ που το έχει για έδρα). Πολλές φορές αυτό έχει γίνει και με τον Παναθηναϊκό (κάτι που αποφεύχθηκε λόγω της πρόσφατης αναβολής). Ειδικά ο πάγος που πιάνει στην πλευρά μπροστά απ’ τους πάγκους, ουσιαστικά μειώνει το χώρο διεξαγωγής αγώνα, καθώς η μία πλευρά ακυρώνεται! Βλέπετε με τον πάγο δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι οι ποδοσφαιριστές.

Το 2011-12 κάτι τέτοιο συνέβη, σε μια αναμέτρηση στην οποία ο Παναθηναϊκός ήθελε να διεκδικήσει τις πιθανότητές του για Πρωτάθλημα (ήταν πρώτος εκείνη την εποχή). Η νίκη ήρθε με γκολ του Κλέιτον, αλλά σε συνθήκες επικίνδυνες για διεξαγωγή αγώνα.

Κάτι ανάλογο συνέβη και την περασμένη σεζόν. Για τη φάση των «16» του Κυπέλλου, ο Παναθηναϊκός έπαιξε με τον ΠΑΣ. Πρώτο ματς στα Γιάννινα και ο πάγος ήταν και πάλι εκεί. Με τη συγκεκριμένη πλευρά να είναι ξανά απροσπέλαστη. Ο ΠΑΣ επικράτησε 1-0 και η πρόκριση κρίθηκε στη ρεβάνς (πέρασε το «τριφύλλι» νικώντας 3-1). Όμως οι γηπεδικές συνθήκες καθιστούσαν το ματς επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών!

Ομίχλη…

Πάλι στα Γιάννινα. Σεζόν 2014-15 και Πρωτάθλημα. Χειμωνιάτικο ματς, ορισμένο για βράδυ. Κάτι που όσοι είναι ή έχουν πάει στα Ιωάννινα, γνωρίζουν τι σημαίνει αυτό. Η ομίχλη «σκέπασε» τους «Ζωσιμάδες», ο διαιτητής Αρετόπουλος παρότι δεν έβλεπαν στα δύο μέτρα οι παίκτες, σφύριξε κανονικά την έναρξη του ματς! Υπήρξαν τρεις διακοπές, παίχτηκε σχεδόν ένα ημίχρονο και τελικά αποφασίστηκε το αυτονόητο, να συνεχιστεί το ματς την επόμενη μέρα και μεσημέρι. Είχε χαθεί ένα ημίχρονο σε κρισιμότατη αναμέτρηση Πρωταθλήματος, ενώ και την επόμενη μέρα υπήρχε πάγος στην γνωστή πλευρά προς τους πάγκους (επειδή υπάρχει το σκέπαστρο που δεν επιτρέπει στον ήλιο να πέσει στο σημείο). Τελικό αποτέλεσμα 0-0…

Χιόνι…

Απ’ τα Γιάννινα στη Λαμία. Αγωνιστική σεζόν 2017-18. Ο Παναθηναϊκός δίνει πρώτο ματς Κυπέλλου στη Λαμία. Το κρύο τσουχτερό, αλλά κυρίως το χιόνι είναι αυτό που έχει μετατρέψει τον αγωνιστικό χώρο σε… χιονοδρομικό κέντρο! Η ενημέρωση που υπάρχει είναι πως τυπικά θα γίνει έλεγχος και το ματς θα αναβληθεί. Τελικά ο διαιτητής (ξανά ο Αρετόπουλος) αποφασίζει να διεξαχθεί το παιχνίδι! Σε συνθήκες… παγοδρομίου, με το τοπίο κατάλευκο, η Λαμία γράφει ιστορία επικρατώντας 4-1! Και τελικά η ομάδα της Φθιώτιδας προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Βροχή…

Σεζόν 2018-19. Κύπελλο ξανά, Λαμία ξανά! Πρώτος αγώνας στην πόλη της Φθιώτιδας. Χιόνια δεν υπάρχουν, αλλά η βροχή πέφτει ασταμάτητα. Μετατρέποντας σε πολλά σημεία τον αγωνιστικό χώρο σε λίμνη! Σε αυτές τις συνθήκες ο Παναθηναϊκός χάνει 1-0. Και τελικά αποκλείεται απ’ τη συνέχεια του θεσμού στα πέναλτι στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία σε δύο φάσεις: Ποιες περιοχές θα σαρώσει - Πτώση της θερμοκρασίας έως και 13 βαθμούς