ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Το βιολί τους οι «πράσινοι», σκοράρουν με ελάχιστες τελικές! (pics+vids)

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Το βιολί τους οι «πράσινοι», σκοράρουν με ελάχιστες τελικές! (pics+vids)

Παναθηναϊκός: Το «τριφύλλι» συνεχίζει εντός του 2021 να έχει τρομερή αποτελεσματικότητα κι αυτό φάνηκε και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η αποτελεσματικότητα του Παναθηναϊκού στον δεύτερο γύρο είναι πέρα από κάθε φαντασία.
Σοκάρει, παράλληλα, ο αριθμός των γκολ που δέχθηκε σε σχέση με τις τελικές των αντιπάλων! Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι κόντρα στον Ολυμπιακό έδειξε για μία ακόμα φορά το κυνικό της πρόσωπο. Κοντά οι γραμμές, αποφυγή λαθών και χτύπημα στην επίθεση στις καλές ευκαιρίες που θα προκύψουν. Αποτέλεσμα; 2-1.

Ο Παναθηναϊκός το 2021 είναι αήττητος. Έχει σε εννέα ματς επτά νίκες και δύο ισοπαλίες.
Πήρε σε εννέα παιχνίδια του 23 από τους 41 βαθμούς που μετράει έως τώρα, ενώ στον πρώτο γύρο σε 13 αγώνες είχε μόλις 18 βαθμούς. Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος δηλαδή έπαιρνε 1,4 βαθμούς ανά παιχνίδι και στο δεύτερο μισό έχει 2,5 βαθμούς ανά αγώνα!

Η ομάδα είναι βελτιωμένη στον δεύτερο γύρο. Είναι συμπαγής, δεν πουλάει εύκολα τη μπάλα, αλλά τη μεγάλη διαφορά την κάνει η ευστοχία της στις τελικές που δημιουργεί. Η ωμότητα που επιδεικνύει ο Παναθηναϊκός τρομάζει.

Ένα γκολ στις 5 τελικές!

Ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να φτάσει στην 21η αγωνιστική, ώστε να πετύχει για πρώτη φορά τρία γκολ στο πρωτάθλημα κόντρα στον Ατρόμητο. Πόσες τελικές χρειάστηκε για να τα καταφέρει. Επτά!!! Ευστοχία σχεδόν 50%. Με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο είχε τις ίδιες τελικές, αλλά έμεινε στα δύο γκολ. Αρκετά για να του χαρίσουν μία σπουδαία νίκη.

Σε έναν ακόμα αγώνα στον δεύτερο γύρο ο αντίπαλος είχε περισσότερες τελικές, αλλά ο Παναθηναϊκός νίκησε. Η ομάδα του Μπόλονι στα εννέα παιχνίδια της το 2021 έχει και τύχη. Χρειάζεται κι αυτή. Σ’ αυτά τα ματς ο Παναθηναϊκός έκανε μόλις 63 τελικές. Επτά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ισοφάρισε τον μέσο όρο του.

Σ’ αυτές τις 63 τελικές, το «τριφύλλι» έχει 13 γκολ. Ένα γκολ δηλαδή ανά 4,8 τελικές! Τρομερή αποτελεσματικότητα. Σε κανένα από τα εννέα παιχνίδια επίσης, δεν είχε διπλάσιο αριθμό τελικών! Αντίθετα, τρεις φορές οι αντίπαλοι είχαν 10+. Ο Παναθηναϊκός, άλλωστε, δεν είναι καν στην πρώτη πεντάδα σε τελικές, αλλά με ένα γκολ, ανά 6,2 προσπάθειες είναι πλέον δεύτερος σε αποτελεσματικότητα στο πρωτάθλημα, πίσω τον ΟΣΦΠ με 1/5μ ενώ η ΑΕΚ έχει 1/6,3.

Πόσες τελικές έχουν δεχθεί οι «πράσινοι» το 2021; Συνολικά 95. Είδαν τον Ατρόμητο για πρώτη φορά να παραβιάζει εντός του έτους την εστία του Διούδη και μάλιστα δύο φορές κι ακολούθησε μ’ ένα γκολ ο Ολυμπιακός. Τρία γκολ σε 95 τελικές. Ο Παναθηναϊκός δηλαδή δέχεται ένα γκολ ανά 31,6 τελικές!!!

Αναλυτικά οι τελικές προσπάθειες στα ματς του Παναθηναϊκού το 2021:
ΠΑΟ-Αστέρας 4-6
Απόλλων-ΠΑΟ 8-5
ΠΑΟ-ΑΕΛ 9-9
Άρης-ΠΑΟ 20-8
ΠΑΟ-ΟΦΗ 9-7
Βόλος-ΠΑΟ 11-5
ΠΑΟ-Λαμία 9-5
Ατρόμητος-ΠΑΟ 9-7
ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 7-20