ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2020: Το Βέλγιο θα εμβολιάσει τους διεθνείς - «Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε»

Βέλγιο

Euro 2020: Την επιθυμία της να εμβολιαστούν τα μέλη της εθνικής ομάδας εξέφρασε η ομοσπονδία ποδοσφαίρου του Βελγίου, πριν από το μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.

Η πρόταση της URBSFA είναι να προστατευθούν οι ποδοσφαιριστές, όπως ακριβώς θα γίνει και με τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ένα μήνα αργότερα.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί είναι πρεσβευτές του Βελγίου, τους οποίους θα παρακολουθούμε για ένα μήνα. Δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε να έχουμε ένα κρούσμα στην ομάδα» δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Μεχντί Μπαγιάτ, μιλώντας στο RTBF.

Σύμφωνα με την εφημερίδα DH Les Sports, οι «κόκκινοι διάβολοι» θα πάρουν προτεραιότητα, απόφαση που θα ανακοινωθεί μέσα στην ημέρα, και οι εμβολιασμοί θα γίνουν στο κέντρο εμβολιασμού στο Χέιζελ, όπου βρισκόταν το περίφημο γήπεδο ποδοσφαίρου των Βρυξελλών.

Όπως τόνισε ο Μπαγιάτ, ο στόχος «δεν είναι μόνο ο εμβολιασμός της ομάδας, αλλά ίσως και η χρήση της εικόνας της, προκειμένου ο πληθυσμός που εξακολουθεί να αμφιβάλλει για τον εμβολιασμό, να βεβαιωθεί».

Οι 26 διεθνείς που κλήθηκαν από τον Ισπανό ομοσπονδιακό προπονητή, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, θα συγκεντρωθούν στο Βέλγιο στις 31 Μαΐου και θα ταξιδέψουν στην Αγία Πετρούπολη στις 11 Ιουνίου, για να αντιμετωπίσουν τη Ρωσία την επόμενη ημέρα.

Το Βέλγιο φυσικά δεν είναι η πρώτη χώρα που θα προχωρήσει στη συγκεκριμένη κίνηση καθώς, ήδη από τις αρχές του μήνα, τα μέλη της εθνικής Ιταλίας έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της Pfizer.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Τρέχει» η επιχείρηση «Ελευθερία»: Παίρνουμε τις ζωές μας πίσω με γοργούς ρυθμούς