ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αφγανιστάν: Ξέφυγε από τους Ταλιμπάν η εθνική γυναικών – Βρήκε καταφύγιο στην Αυστραλία

Αφγανιστάν
FB: Afghanistan Women's National Football Team

Αφγανιστάν: Στην Αυστραλία βρήκαν καταφύγιο τα μέλη της εθνικής ομάδας γυναικών, όπως επιβεβαίωσε η FIFPro.

Μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν, η αρχηγός της ομάδας, Σάμπναμ Μομπάρεζ είχε ζητήσει τη βοήθεια της FIFA για να σώσει εκείνη και τις συμπαίκτριες της.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία μαζί με τη FIFPro κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες ώστε οι παίκτριες της εθνικής ομάδας να φύγουν από το Αφγανιστάν και τελικά όπως γνωστοποίησε η Παγκόσμια Ένωση των Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών όλα εξελίχθηκαν θετικά.

«Είμαστε ευγνώμονες στην κυβέρνηση της Αυστραλίας για την εκκένωση ενός μεγάλου αριθμού αθλητριών και γυναικών ποδοσφαιριστών από το Αφγανιστάν. Οι νεαρές αυτές, ως αθλήτριες και ακτιβίστριες, εκτέθηκαν σε μεγάλο κίνδυνο και εκ μέρους των συναθλητών τους σε όλο τον κόσμο ευχαριστούμε τη διεθνή κοινότητα για τη βοήθεια που μας παρείχαν» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της FIFpro.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το τηλεοπτικό κανάλι ABC καθοριστική ήταν η συμβολή του πρώην αρχηγού της εθνικής Αυστραλίας, Κρεγκ Φόστερ, ο οποίος επικοινώνησε με διάφορους αξιωματούχους.

Επίσης, σημαντική ήταν η βοήθεια της Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση, Νίκι Ντράιντεν, ώστε να μπορέσουν να βγάλουν βίζα οι παίκτριες, μαζί με δύο μέλη της παραολυμπιακής ομάδας του Αφγανιστάν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Μπλόκο στους ανεμβολίαστους - Τι ισχύει για μάσκες, εστίαση, σχολεία τεστ