ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ποινή φυλάκισης στον Καρίμ Μπενζεμά για εκβιασμό στον Ματιέ Βαλμπουενά

Ποινή φυλάκισης στον Καρίμ Μπενζεμά για εκβιασμό στον Ματιέ Βαλμπουενά
Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή
AP Photo/Fermin Rodriguez

Ο Γάλλος αστέρας του ποδοσφαίρου, Καρίμ Μπενζεμά, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή

Δικαστήριο στις Βερσαλλίες έκρινε ένοχο τον Καρίμ Μπενζεμά για συνέργεια στην απόπειρα εκβιασμού του πρώην συμπαίκτη του, Ματιέ Βαλμπουένα για ερωτικό βίντεο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Στον Γάλλο επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης, επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 75.000 ευρώ. Ο Μπενζεμά, ο οποίος είχε αρνηθεί τις κατηφορίες, δεν παρευρέθηκε στη δίκη. Ο 33χρονος αναμένεται να παίξει κανονικά απόψε στον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Σέριφ για την 5η αγωνιστική του Champions League.

Ένοχοι κρίθηκαν και οι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι, οι Axel Angot, Mustapha Zouaoui, Younes Houass και Karim Zenati, που διώχθηκαν σε αυτή την υπόθεση για απόπειρα εκβιασμού.

Θυμίζουμε πως μετά την ακροαματική διαδικασία που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη (21/10), η εισαγγελέας Σεγκολέν Μαρέ είχε αναφέρει:

«Ο κ. Μπενζεμά ήταν ένα κομμάτι στρατηγικής και το γνώριζε". Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο στράικερ τη Ρεάλ είχε "εξουσία", δεν "έβαλε μαχαίρι στο λαιμό του Βαλμπουενά", όμως τον συμβούλευσε να "πάρει τη σωστή απόφαση”».

Επίσης, ζήτησε την ενοχή και των άλλων τεσσάρων κατηγορουμένων στην υπόθεση και την τιμωρία τους με ποινές από 18 μήνες με αναστολή έως τετραετή φυλάκιση.

Ο δικηγόρος του Βαλμπουενά είχε ζητήσει νωρίτερα 150.000 ευρώ για ηθική βλάβη, καθώς όπως υπογράμμισε: «Μέσα σε μία νύχτα, εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, έχασε τα πάντα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Μαρτυρία: Έχει εμβολιαστεί εδώ και 3,5 μήνες, όμως νοσεί και της χορηγείται οξυγόνο

Νίκος Στραβελάκης: Η αλήθεια για τον κορονοϊό και τα τρία ψευδώς αρνητικά τεστ

Θλίψη στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης: Πέθανε ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Ουζούνης