ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γκουστάβο Πογέτ για Εθνική: «Δεν μπορείς να κάνεις μαγικά από τη μια μέρα στην άλλη»

Γκουστάβο Πογέτ
Intime

Εθνική ομάδα: Ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε για τις πρώτες του εντυπώσεις ως ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα «ABC».

«Πολύς προγραμματισμός, πολλή ηρεμία, παρά το ότι έχεις δουλειά τους μήνες που δεν παίζεις. Έπειτα, υπάρχουν επτά, οκτώ, εννιά μέρες, μέρες εξαιρετικά έντονες, πραγματικά έντονες που έχουν κι αυτές την ιδιαιτερότητά τους και τις απόλαυσα πολύ.

Σκέφτηκα έναν δικό μου τρόπο να δουλεύω. Δεν ξέρω πώς τα πάνε οι άλλοι ομοσπονδιακοί. Πρώτον, θέλω να είμαι εδώ στην Ελλάδα. Δεύτερον, σκεφτείτε ένα καθημερινό πρόγραμμα εργασίας από Δευτέρα έως Παρασκευή για αναζήτηση και ανάλυση παικτών. Μετά το Σαββατοκύριακο βλέπω αγώνες ζωντανά. Είναι σημαντικό να βλέπεις τον παίκτη στο περιβάλλον του», ανέφερε αρχικά.

Σε ερώτηση για την επιστροφή της Εθνικής στον δρόμο των επιτυχιών, απάντησε: «Ναι ο κόσμος θυμάται ακόμα το κατόρθωμα της Ελλάδας το 2004 κόντρα στην Πορτογαλία . Μέχρι το 2014 συνέχισαν να προκρίνονται στα μεγάλα τουρνουά και από εκεί και πέρα δεν το έκαναν. Κάτι που πρέπει να αντιστραφεί, αλλά δεν είναι εύκολο λόγω της κατάταξης όπου για το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα βρισκόμαστε στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας και αυτό το κάνει περίπλοκο.

Θα έχουμε δύο δυνάμεις και μια άλλη, που στα χαρτιά, θα είναι καλύτερη. Πρέπει να δεις τη φόρμουλα να επιστρέφεις στις καλές στιγμές, αλλά ήρεμα. Δεν μπορείς να κάνεις μαγικά από τη μια μέρα στην άλλη».

Διαβάστε επίσης:

Μαυροβούνιο - Ελλάδα 1-0: Κακή εικόνα και ήττα για την Εθνική - Δείτε τα highlights

Ρουμανία - Ελλάδα 0-1: Θετικό ξεκίνημα στην εποχή Πογέτ για την Εθνική - Δείτε τα highlights (vid)