ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η αγάπη για τον «Θεό της μπάλας» θα φτάσει μέχρι το διάστημα!

Ντιέγκο Μαραντόνα Diego Maradona
AP Photo/Rodrigo Abd

Ντιέγκο Μαραντόνα: Έναν ιδιαίτερο τρόπο επέλεξαν για να τιμήσουν τον «Θεό της μπάλας» οι πιστοί οπαδοί του στην Αργεντινή.

Υποστηρικτές του αποφάσισαν να ετοιμάσουν αρχεία εικόνας και ήχου, τα οποία θα σταλούν στο διάστημα με τον δορυφόρο «Cosmic kite». Η μετάφραση του είναι «κοσμικός χαρταετός», το οποίο είναι ένα προσωνύμιο που έδωσε στον Μαραντόνα ένας Ουρουγουανός δημοσιογράφος.

Ο λόγος για τον Βίκτορ Ούγκο Μοράλες, ο οποίος, μετά το «γκολ του αιώνα» κόντρα στην Αγγλία για το Μουντιάλ του 1986, είχε αναρωτηθεί για τον «Ντιεγκίτο»: «Από ποιον πλανήτη είσαι;».

Τα βίντεο και τα ηχογραφημένα αρχεία των φιλάθλων θα συμπιεστούν σε έναν σκληρό δίσκο, ο οποίος θα σταλεί σε τροχιά σε έναν δορυφόρο, μαζί με ένα ζευγάρι από τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του Μαραντόνα. Η συλλογή των μηνυμάτων θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

«Σε αγαπάμε και θα σε θυμόμαστε πάντα. Αυτή η νέα γενιά και όλες οι γενιές που έρχονται! Υπομονή Ντιέγκο!», είπε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ο Ενρίκε Τρινκάντο, μετά την ηχογράφηση του μηνύματος του στην αεροπορική βάση του Μορόν.

Ένας από τους δημιουργούς του «Cosmic kite», o Μαξιμιλιάνο Φερνάντο Γκάγιο, υπογράμμισε ότι θα συγκεντρωθούν μηνύματα απ’ όλο τον κόσμο. Επίσης, είναι υπεύθυνος για το έργο Tango D10S, το επίσημο όνομα του εκθεσιακού αεροσκάφους που παρουσιάστηκε τον Μάιο. Σε αυτό υπάρχουν εικόνες και αναμνηστικά του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Σχετικές ειδήσεις