ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Μουντιάλ 2022: «Πανζουρλισμός» στο Μπουένος Άιρες για τον Μέσι

Τελικός Μουντιάλ 2022
AP Photo/Rodrigo Abd

Τελικός Μουντιάλ 2022: Συγκλονιστικές εικόνες από τους δρόμους του Μπουένος Άιρες, με τους Αργεντινούς να πανηγυρίζουν σαν τρελοί για την παρέα του Λιονέλ Μέσι.

Ο «Pulga» το είπε και το έκανε! Η Αργεντινή είναι για τρίτη φορά Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, καθώς λύγισε στα πέναλτι τη Γαλλία σε έναν επικό τελικό.

Ο Μέσι έδωσε μια συγκλονιστική μονομαχία με τον επόμενο μεγάλο «σταρ» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, Κιλιάν Εμπαπέ. Στο τέλος, όμως, ήταν σαν κάποιος να έβαλε το «χέρι» του από ψηλά, για να ολοκληρώσει όπως πρέπει το τελευταίο του Μουντιάλ, ο 35χρονος ήρωας των Αργεντινών. Ενδεχομένως, να ήταν κι αυτός που τους είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του τροπαίου πριν 36 χρόνια!

Όπως και να έχει ο «Θεός της μπάλας», Ντιέγκο Μαραντόνα, βλέπει με καμάρι από τον ουρανό το παιδί που είχε χρήσει διάδοχο του να βγάζει στους δρόμους τους συμπατριώτες του.

Η μέρα που ξημέρωσε στην πρωτεύουσα, Μπουένος Άιρες είναι μια από τις πιο όμορφες στην ιστορία της χώρας. Πλήθος κόσμου έχει ξεχυθεί από το πρωί (σ.σ. τώρα είναι απόγευμα) στους δρόμους κι οι εικόνες που αποτυπώνουν οι φωτογραφίες δύσκολα περιγράφονται. Χιλιάδες Αργεντινοί είναι στους κεντρικούς δρόμους και στις πλατείες και γιορτάζουν με την ψυχή τους τρόπαιο! Και το πάρτι μόλις άρχισε!

Ο MVP Μέσι φίλησε το τρόπαιο

Ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά, φίλησε το τρόπαιο και στη συνέχεια το σήκωσε, φορώντας βασιλική τήβεννο. Μάλιστα, αναδείχθηκε MVP για δεύτερη φορά (το είχε κατακτήσει και το 2014) και πέτυχε άλλο ένα ρεκόρ, καθώς γίνει ο πρώτος παίκτης που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

Ο Μέσι μόλις αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του τουρνουά πήγε και φίλησε το τρόπαιο, ενώ λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια της απονομής, το σήκωσε, φορώντας τη βασιλική τήβεννο του Κατάρ.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι στον τελικό σημείωσε άλλα δύο ρεκόρ, καθώς έγινε ο παίκτης με τα περισσότερα ματς σε τελική φάση. Επίσης, έγινε ο μοναδικός που κατάφερε να σκοράρει σε όλα τα νοκ άουτ ματς ενός Μουντιάλ.

Σχετικές ειδήσεις