ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Μετρήσεις μόνο με πιστοποιημένα εργαλεία – Απούσα από το Δ.Σ. η ΑΕΚ

Super League Σούπερ Λιγκ
Intime News

Super League: Η ΑΕΚ απουσίασε από το έκτακτο Δ.Σ. της Λίγκας, το οποίο αποφάσισε οι μετρήσεις να γίνονται μόνο με πιστοποιημένα εργαλεία, κάτι που ουσιαστικά αποτελεί υπερασπιστικό «χαρτί» για τον Ατρόμητο.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο έδωσαν το «παρών» τόσο ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όσο κι ο Γιάννης Αλαφούζος, ενώ η «Ένωση» έστειλε επιστολή.

Οι ΠΑΕ που βρέθηκαν στη σύσκεψη αποφάσισαν ομόφωνα οι μετρήσεις στο γήπεδο να γίνονται (εφόσον ζητηθεί) το πρωί του αγώνα και μόνο με πιστοποιημένα εργαλεία τύπου λέιζερ κι όχι με μεζούρες.

Επί της ουσίας η απόφαση αποτελεί ένα υπερασπιστικό «χαρτί» για τον Ατρόμητο, ο οποίος είναι δεδομένο ότι θα το επικαλεστεί στην απολογία του στην εκδίκαση της υπόθεσης του αγώνα με την ΑΕΚ, η οποία θα γίνει την Πέμπτη (9/2).

Η ΑΕΚ στην επιστολή που έστειλε και φέρει την υπογραφή του αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της, Γιώργο Κοσμά, υπογράμμιζε ότι: «Δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας οποιαδήποτε απόφαση λάβετε σήμερα», με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να αντιδρά, λέγοντας: «Δηλαδή η ΑΕΚ νομιμοποιεί την παρουσία του Γιάννη Παπαδόπουλου στα αποδυτήρια αλλά δεν νομιμοποιούμαστε εμείς να συζητήσουμε; Ωραία».

Η επιστολή της ΠΑΕ ΑΕΚ

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Κρίνουμε ότι η χθεσινή πρόσκληση για σύγκληση έκτακτου Δ.Σ. για συζήτηση θέματος που χαρακτηρίζεται ως υπαγόμενο σε εξαιρετικά επείγουσα περίπτωση, δεν ανταποκρίνεται σε πραγματικές συνθήκες που να δικαιολογούν ρύθμιση θεμάτων ελέγχου προδιαγραφών αγωνιστικών χώρων, τα οποία άλλωστε θα έπρεπε να έχουν περατωθεί προσηκόντως μέχρι την έναρξη του Πρωταθλήματος και όχι μεσούσης της περιόδου, κατά την οποία συγκεκριμένοι Κανονισμοί ήδη εφαρμόζονται και δεν μπορούν να τροποποιηθούν.

Προσέτι, είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό να συγκαλείται έκτακτο ΔΣ για συζήτηση του ανωτέρω θέματος, εν όψει της επικείμενης αυριανής εκδίκασης υπόθεσης στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο Super League για ζήτημα της αυτής φύσης που προέκυψε από την αντικανονικότητα του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου Περιστερίου στον αγώνα ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΕ ΑΕΚ της 5.2.2023.

Θεωρούμε ότι θα τηρηθούν έστω τα προσχήματα και δεν θα εκδοθεί οποιαδήποτε απόφαση ή ανακοίνωση, προκειμένου να προσκομιστεί ενώπιον του αρμοδίου πειθαρχικού δικαστικού οργάνου.

Συνεπεία των ανωτέρω, διευκρινίζουμε ότι δεν θα παραστούμε στην ανωτέρω συνεδρίαση, νομιμοποιώντας την εν λόγω διαδικασία δια της παρουσίας μας και σε κάθε περίπτωση επισημαίνουμε ότι η οποιαδήποτε απόφαση ή ανακοίνωση της SUPER LEAGUE 1 δεν δεσμεύει την ΠΑΕ ΑΕΚ.

Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μας,
Για την ΠΑΕ ΑΕΚ
Γεώργιος Κοσμάς
A’ Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος»

Η ανακοίνωση της Super League

«To Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (στην οποία παρέστησαν τα 13 από τα 15 μέλη του - απουσίασαν η ΠΑΕ ΑΕΚ και η ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ), αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

1) Ο σωστός τρόπος μέτρησης των goal posts είναι αυτός που ορίζεται στον οικείο κανονισμό της FIFA, δηλαδή συσκευή λέιζερ ή ειδική ράβδος μέτρησης και κανένας άλλος τρόπος

2) Είναι προφανής επιθυμία και προτίμηση όλων πως, για το καλό του ποδοσφαίρου, οι αγώνες θα πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα,

3) Εφεξής θα δoθεί οδηγία σε κάθε παρατηρητή και συντονιστή εγκατάστασης της Super League όπως, επιμελεία τους, στη συνάντηση προετοιμασίας αγώνα (πρωινή σύσκεψη), εφόσον τίθεται θέμα από τη φιλοξενούμενη ομάδα, να λαμβάνει χώρα μέτρηση των διαστάσεων των goal posts με πιστοποιημένη μέθοδο (ειδική ράβδο μέτρησης που θα φέρει πιστοποίηση από τον επίσημο συνεργάτη της Super League για θέματα αγωνιστικών χώρων)».

Σχετικές ειδήσεις