ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Champions League: Οι εκλογές στην Τουρκία φέρνουν σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τον τελικό

Τελικός Champions League
AP Photo/Frank Augstein

Champions League: Εναλλακτική λύση για τη διεξαγωγή του φετινού τελικού φαίνεται ότι έχει η UEFA, σε περίπτωση που υπάρξει αναταραχή στην Τουρκία, λόγω των εκλογών.

Αυτό αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα «Independent», η οποία υπογραμμίζει ότι εμπειρογνώμονες έχουν προειδοποιήσει ότι μπορεί να προκληθεί πολιτική αναταραχή.

Να θυμίσουμε ότι οι εκλογές στην Τουρκία είναι προγραμματισμένες για τις 14 Μαΐου, ενώ στις 10 Ιουνίου θα διεξαχθεί ο τελικός του Champions League.

Η UEFA, έχοντας πάρει το μάθημα της, καθώς κι οι τρεις τελευταίοι τελικοί άλλαξαν έδρα, θέλει να είναι «καλυμμένη» σε κάθε ενδεχόμενο. Τόσο το 2020, όσο και το 2021 ο τελικός ήταν προγραμματισμένος να γίνει στην Κωνσταντινούπολη, αλλά ο κορονοϊός τον έστειλε στην Πορτογαλία (2020 στη Λισαβόνα και 2021 στο Πόρτο), ενώ πέρσι ο αγώνας τίτλου ήταν αρχικά προγραμματισμένος να γίνει στην Αγία Πετρούπολη, αλλά τελικά έγινε στο Παρίσι, λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Στο δημοσίευμα δεν δίνονται πολλές λεπτομέρειες για το ακριβές σχέδιο, αλλά υπογραμμίζεται ότι αυτή τη φορά η UEFA «θα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένη να το κάνει μετά τις αλλαγές των τελευταίων τριών σεζόν».

Σχετικές ειδήσεις