ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας: «Μονόδρομος» για Μπάλντοκ - «Πρέπει να κερδίσουμε»

Εθνική Ελλάδας: «Μονόδρομος» για Μπάλντοκ - «Πρέπει να κερδίσουμε»
Eurokinissi

Εθνική Ελλάδας: Το… σύνθημα για την αναμέτρηση απέναντι στην Ιρλανδία έδωσε ο Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ο Έλληνας διεθνής μπακ μίλησε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Παρασκευής (16/06) στην «OPAP Arena» και υποστήριξε πως αν η Εθνική Ελλάδας θέλει να προκριθεί στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, θα πρέπει να κερδίζει παιχνίδια όπως αυτό με τους Ιρλανδούς.

Συγκεκριμένα, ο άσος της Σέφιλντ μίλησε για:

Τη σημασία του αγώνα με την Ιρλανδία: «Όλοι έχουμε παίξει σε ματς υψηλής πίεσης. Πάντα θες να κερδίζεις κάθε παιχνίδι, είτε ο αντίπαλος είναι το Γιβραλτάρ, η Ιρλανδία ή η Γαλλία. Δεν κάνουμε διαχωρισμό στο μυαλό μας. Μετά την κλήρωση δεν μας θεωρούσαν φαβορί και είναι λογικό. Αν θες να προκριθείς, πρέπει να κερδίζεις παιχνίδια σαν και το αυριανό».

Το γεγονός ότι φορά τη φανέλα της Ελλάδας ως ομογενής: «Όλοι ξέρουν πόσο μεγάλη τιμή νιώθω που αγωνίζομαι με αυτό το σπουδαίο έθνος. Η γιαγιά μου ήταν Ελληνίδα, δυστυχώς δεν είναι πλέον εν ζωή, αλλά θα ήταν πολύ περήφανη να με βλέπει να παίζω με την εθνική ομάδα της χώρας. Πάντα νιώθω περήφανος όταν φοράω το εθνόσημο».

Τον ρόλο του στην ομάδα: «Η επίθεση είναι ωραία για έναν μπακ, αλλά το πρώτο μας καθήκον είναι η άμυνα. Θέλω να είμαι ένας παίκτης στον οποίο μπορεί να βασιστεί η ομάδα. Κανένας παίκτης δεν είναι πάνω από την ομάδα».

Τον συμπαίκτη του στη Σέφιλντ, Τζον Ίγκαν, που θα είναι αντίπαλος: «Ο Τζον Ίγκαν είναι καλός φίλος μου, είναι ένας φανταστικός ηγέτης και καταπληκτικός άνθρωπος. Είναι μεγάλος κίνδυνος στις στημένες φάσεις, γιατί μοιάζει να έχει μαγνήτη στις στατικές φάσεις, γι’ αυτό θα πρέπει να τον προσέξουμε ιδιαίτερα».

Το αν οι παίκτες έχουν στο μυαλό τους το παιχνίδι με τη Γαλλία: «Το πιο σημαντικό παιχνίδι για μας είναι αυτό που έχουμε μπροστά μας. Ο προπονητής δεν επιτρέπει σε κανέναν να σκέφτεται έτσι. Όλοι έχουμε το ίδιο σκεπτικό, αλλιώς δεν θα ήμασταν στην ομάδα».

Σχετικές ειδήσεις