ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Προκριματικά Euro 2024, Ελλάδα – Ιρλανδία 2-1: Εθνική που χαίρεσαι να τη βλέπεις!

Προκριματικά Euro 2024
Intime News

Προκριματικά Euro 2024: Η Εθνική νίκησε 2-1 την Ιρλανδία, έκανε το «2 στα 2» στον Β’ όμιλο και πηγαίνει με το λιγότερο δυνατό άγχος για να παίξει με τη Γαλλία στο Παρίσι.

Οι παίκτες του Γκουστάβο Πόγετ στο πρώτο δυνατό τεστ τους στα προκριματικά έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης, δείχνοντας ότι τουλάχιστον μπορούν να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για να πάρουν το εισιτήριο για τα τελικά του Euro 2024.

Η Εθνική στο πρώτο επίσημο παιχνίδι στο νέο της «σπίτι», την «OPAP Arena», έδειξε διάθεση και πάθος για το αποτέλεσμα, κατά διαστήματα έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, ενώ όταν χρειάστηκε δεν… μάσησε από το δυνατό παιχνίδι των αντιπάλων.

Με πρωτοστάτη τον MVP, Τάσο Μπακασέτα και τους υπόλοιπους διεθνείς να ακολουθούν, η «γαλανόλευκη» συνδύασε ουσία και θέαμα, γεμίζοντας άπαντες με ελπίδα για επιστροφή σε μια «μεγάλη» διοργάνωση, μετά από πολλά χρόνια. Είτε μέσω των προκριματικών, είτε μέσω των playoffs του Nations League.

Η εξέλιξη του αγώνα

Οι διεθνείς ήταν σαφώς ανώτεροι και μπήκαν με μεγάλη διάθεση στο ματς. Στο 15ο λεπτό και μετά από παρέμβαση του VAR, η Εθνική κέρδισε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Μπακασέτας. Μια αδράνεια στην άμυνα ήταν αυτή που έφερε το γκολ των Ιρλανδών, καθώς ο Κόλινς βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι κι έκανε στο 27’ το 1-1, μετά από στημένη φάση.

Η αλήθεια είναι ότι η ισοπαλία αδικούσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο είχε κατοχή πάνω από 60% και κατά διαστήματα κυκλοφορούσε εξαιρετικά την μπάλα. Το πιο σημαντικό, πάντως, είναι ότι οι διεθνείς δεν… αγχώθηκαν και μπήκαν με την ίδια διάθεση, μετά την ανάπαυλα. Η διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά βρήκαν άμεσα το γκολ και σε ροή αγώνα, κάνοντας ένα ονειρικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Μπακασέτας με πανέμορφη πάσα έβγαλε σε θέση βολής τον Μασούρα, ο οποίος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 στο 49ο λεπτό. Ο παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ανεβασμένος και πήρε πρωτοβουλίες, κάνοντας εξαιρετική δουλειά στα δεξιά μαζί με τον Μπάλντοκ.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, η Ελλάδα κλήθηκε να κάνει διαχείριση του αποτελέσματος και να αντέξει το βρετανικό «ξύλο» που παρέθεσαν οι φιλοξενούμενοι. Οι παίκτες του Πογέτ τα πήγαν εξαιρετικά και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και τρίτο γκολ με τον Γιακουμάκη στο 79’, αλλά το σουτ του πέρασε δίπλα από την εστία.

Στο φινάλε χρειάστηκε κι ο Βλαχοδήμος για να πάρει η Εθνική το «τρίποντο», καθώς μπλόκαρε την μπάλα στο σουτ του Ντόχερτι, ενώ είχε κορμιά μπροστά του. Λίγο αργότερα, τα αίματα «άναψαν» κι ο αμυντικός της Ιρλανδίας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, επειδή έσπρωξε έναν αντίπαλο του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χάραλντ Λέχνερ (Αυστρία)
ΚΟΚΚΙΝΗ: 90΄+5 Ντόχερτι
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάνταλος, Πέλκας, Μπακασέτας, Τζαβέλλας - ΜακΚλιν, Ίγκαν
ΕΛΛΑΔΑ (Γκουστάβο Πογέτ): Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Τσιμίκας, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90΄ Σιώπης), Μπακασέτας (90΄+4 Τζαβέλλας), Πέλκας (71΄ Φούντας), Μασούρας, Παυλίδης (71΄ Γιακουμάκης).
ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Στίβεν Κένι): Μπαζούνου, Κόλινς, Ίγκαν, Λένιχαν (89΄ Πάροτ), Ντόχερτι, Κάλεν, Μολούμπι (81΄ Ομπαφέμι), Ντάουντα (53΄ ΜακΚλιν), Σμόλμποουν (53΄ Νάιτ), Άιντα (46΄ Τζόνστον), Φέργκιουσον.

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Γκουστάβο Πογέτ

Τάσος Μπακασέτας

Σχετικές ειδήσεις