ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός-Χάποελ Μπερ Σεβά: Πρώτο φιλικό στην Ελλάδα εν μέσω καύσωνα

Παναθηναϊκός-Χάποελ Μπερ Σεβά: Πρώτο φιλικό στην Ελλάδα εν μέσω καύσωνα

Τεστάρει δυνάμεις στην πρώτη αναμέτρησή του στην Αθήνα για την φετινή προετοιμασία ο Παναθηναϊκός, με βασικό αντίπαλο την απίστευτη ζέστη και ακολούθως τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Η ώρα και το κανάλι.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού επέστρεψε προ ημερών στην Ελλάδα όπου και συνεχίζει την προετοιμασία της. Οι «πράσινοι» άφησαν την Αυστρία για να γυρίσουν στην Αθήνα, ακριβώς τις ημέρες που ο καύσωνας άρχισε να «χτυπά» τη χώρα. Πλέον βρισκόμαστε στην κορύφωση του φαινομένου. Το «τριφύλλι» εν μέσω της απίστευτης ζέστης, θα δώσει το πρώτο του φιλικό στην πρωτεύουσα.

Συνολικά η έκτη αναμέτρηση απ’ την έναρξη της προετοιμασίας, αλλά δεδομένα η δυσκολότερη δοκιμασία αφορά τον καιρό. Η Χάποελ Μπερ Σεβά απ’ το Ισραήλ θα είναι η αγωνιστική αντίπαλος του «τριφυλλιού» στη Λεωφόρο. Λόγω της χώρας απ’ την οποία προέρχεται, είναι συνηθισμένη στον καύσωνα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δε θα επηρεαστούν οι ποδοσφαιριστές.

Ήδη ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει πάει πιο αργά τις προπονήσεις για να «πέφτει» η ζέστη όσο το δυνατόν περισσότερο. Το ίδιο συνέβη και με το φιλικό κόντρα στην Χάποελ Μπερ Σεβά. Αρχικά ήταν προγραμματισμένο για τις 20:30. Οι προβλέψεις του καιρού, έκαναν λόγο για θερμοκρασία κοντά στους 35-36 βαθμούς Κελσίου εκείνη την ώρα! Οπότε για να αποφευχθεί η απίστευτη ταλαιπωρία των παικτών, το ματς πήγε 1,5 ώρα πιο πίσω και θα αρχίσει στις 22:00.

Είναι μια ακόμη πρόβα για τον Παναθηναϊκό, ενόψει του αγώνα με την Ντνίπρο. Δέκα μέρες πριν την πρώτη αναμέτρηση για τα προκριματικά του Champions League κόντρα στους Ουκρανούς. Ακόμη και στους πειραματισμούς, πάντως, θα παίξει το ρόλο της η ζέστη. Δύσκολα θα αφήσει ο τεχνικός του Παναθηναϊκού κάποιον παίκτη του για πάνω από 55-60 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο.

Φυσικά θα υπάρξουν διακοπές στην αναμέτρηση για να πιούν νερό οι ποδοσφαιριστές, όπως συνηθίζεται πάντα στα καλοκαιρινά φιλικά που διεξάγονται στην Ελλάδα. Σημαντική αναμέτρηση για τον Ζέκα που επιστρέφει στη Λεωφόρο μετά από 6 χρόνια, αλλά και για τον Αϊτόρ που θα πατήσει χορτάρι στο γήπεδο που τραυματίστηκε πριν από 9 μήνες.

H Χάποελ Μπερ Σεβά τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα του Ισραήλ της περασμένης σεζόν και θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Conference League.

Η αναμέτρηση θα αρχίσει στις 22:00 και το φιλικό απ’ το «Απόστολος Νικολαϊδης» θα μεταδοθεί τηλεοπτικά απ’ το CosmoteSport 2.