ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διαφωνία, αδιέξοδο κι ένταση ανάμεσα στην ΕΠΟ και τις ΠΑΕ

Διαφωνία, αδιέξοδο κι ένταση ανάμεσα στην ΕΠΟ και τις ΠΑΕ

Η συνάντηση ΕΠΟ-Super League για τη μείωση του ποσοστού που λαμβάνει η Ομοσπονδία απ’ τις μεταγραφές, έφερε μεγάλη διαφωνία και τελικά δεν βρέθηκε λύση.

Αδιέξοδο στις συζητήσεις ΕΠΟ-Super League για το αίτημα της λίγκας που θέλει μείωση του ποσοστού που εισπράττει η Ομοσπονδία, για τις μεταγραφές παικτών. Η διοργανώτρια αρχή ζήτησε αυτό να μειωθεί απ’ το 5% στο 1% για τις πωλήσεις και να μην υπάρχει για τις αγορές ποδοσφαιριστών.

Αυτό είπαν οι εκπρόσωπο της Super League στη συνάντηση με την ΕΠΟ. Ήταν συγκεκριμένα οι Κάτια Κοξένογλου (Ατρόμητος), Γιώργος Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Μάκης Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ), Λεωνίδας Μπουτσικάρης (Παναθηναϊκός), Κώστας Καραπαπάς (Ολυμπιακός) και Γιώργος Κοσμάς (ΑΕΚ).

Η ΕΠΟ ήταν αρνητική και μάλιστα η ένταση που προκλήθηκε ήταν μεγάλη, καθώς στο… τραπέζι «έπεσε» και πιθανή αύξηση των συγκεκριμένων ποσοστών.

Σε εκείνο το σημείο η λίγκα ανέφερε: «Να σας δώσουμε τη διοργάνωση να δούμε πως θα την κάνετε». Ο Κώστας Καραπαπάς πρόσθεσε: «Κανονικά και το Κύπελλο πρέπει να μας δώσετε για να γίνει σωστά».

Απ’ την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ανέφερε: «Είστε μία ακόμα ΕΠΣ της ΕΠΟ».

Τότε ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης αποχώρησε λέγοντας: «Αφού μας θεωρείτε ότι είμαστε το ίδιο με την ΕΠΣ Χίου αποχωρούμε». Ακολούθησε ο Ολυμπιακός και η συνεδρίαση διεκόπη.