ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός από… ατσάλι! Απέκλεισε την Ντνίπρο, εξασφάλισε ομίλους κι ονειρεύεται τα «αστέρια»

Παναθηναϊκός από… ατσάλι! Απέκλεισε την Ντνίπρο, εξασφάλισε ομίλους κι ονειρεύεται τα «αστέρια»
Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός αγχώθηκε στη Λεωφόρο από την Ντνίπρο, αλλά με δύο γκολ του Σπόραρ πήρε σκορ πρόκρισης (2-2) στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου τον περιμένει η Μαρσέιγ.

Ο Παναθηναϊκός έκανε τα εύκολα... δύσκολα κόντρα στην Ντνίπρο, καθώς αν και προηγήθηκε νωρίς με τον Σπόραρ, βρέθηκε να χάνει με 1-2 στο δεύτερο ημίχρονο. Με μαχητική ψυχή, όμως, πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Σλοβένο, πήρε αυτό που ήθελε (2-2) και με συνολικό σκορ 5-3 πήρε το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Εκεί όπου τον περιμένει η Μαρσέιγ, την οποία θα αντιμετωπίσει το Τριφύλλι σε διπλούς αγώνες (8 ή 9 Αυγούστου στη Λεωφόρο και μια εβδομάδα αργότερα στη Μασσαλία) με έπαθλο την πρόκριση στα play offs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ένα βήμα πριν από τους ομίλους.

Ήδη, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός εξασφάλισε τη συμμετοχή του σε ευρωπαϊκούς ομίλους, μετά από 7 χρόνια! Με την πρόκριση επί της Ντνίπρο, οι Πράσινοι θα αγωνιστούν σε αυτούς του Europa League, ακόμα κι αν αποκλειστούν από τη Μαρσέιγ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, παίρνοντας ενέργεια και από την κατάμεστη Λεωφόρο. Μόλις στο 15’ ο Σπόραρ εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα της Ντνίπρο μετά από γέμισμα του Γεντβάι και με τρομερό σκαφτό πλασέ άνοιξε το σκορ και ανέβασε στα 3 γκολ τη συνολική διαφορά (4-1).

Ωστόσο, αντί να «χτίσουν» πάνω σε αυτό οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς, καθησύχασαν αρχικά και εν συνεχεία έβγαλαν νευρικότητα, όταν ο Ντόβμπικ στο 23’ με υπέροχη ατομική ενέργεια ισοφάρισε σε 1-1.

Η Ντνίπρο πήρε μέτρα στο γήπεδο κι άρχισε να γίνεται ακόμα πιο απειλητική, ενώ οι Πράσινοι δεν εκμεταλλεύτηκαν κάποιες αντεπιθέσεις που βρήκαν στο ανοιχτό γήπεδο. Σαν να μην έφτανε αυτό, το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό… κοιμισμένο και τους Ουκρανούς να χάνουν διπλή μεγάλη ευκαιρία μέσα σε μόλις ένα λεπτό.

Στο 54’, μάλιστα, ο Σαράμπι σκόραρε με κεφαλιά από κόρνερ, έκανε το 1-2 και έβαλε… φωτιά στην υπόθεση-πρόκριση.

Οι αλλαγές του Γιοβάνοβιτς, όμως, έδωσαν νέα πνοή στον Παναθηναϊκό και στο 70’ μετά από τρομερή ενέργεια του Τζούρισιτς, ο Σπόραρ «χτύπησε» ξανά και με δεύτερο γκολ ισοφάρισε σε 2-2 και «σφράγισε» ουσιαστικά την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League και τη συμμετοχή σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Διαιτητής: Μπάστιαν Ντάνκερτ (Γερμανία)

Κίτρινες: Παλάσιος, Τσόκαϊ - Μπλάνκο, Ρουμπσίνσκι, Πιχάλιονοκ, Κοχούτ

Αποβολές: 74’ Τάντσιουκ (απευθείας αποβολή)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Βιλένα (65’ Τσόκαϊ), Παλάσιος (46’ Μαντσίνι), Τζούριτσιτς (79’ Κλεϊνχέισλερ), Μπερνάρ (90’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (79’ Ιωαννίδης).

ΝΤΝΙΠΡΟ (Ολεκσάντρ Κούτσερ): Βόλινετς (36’ λ.τρ. Κιναρέικιν), Πάσιτς, Άνταμιουκ, Σάραπι (57’ λ.τρ. Σβάτοκ), Καπλιένκο (69’ Τάντσιουκ), Μπαμπένκο, Μπλάνκο, Μιροσνιτσένκο, Πιχάλιονοκ (69’ Κοχούτ), Ρουμπσίνσκι (69’ Χουτσούλιακ), Ντόβμπικ.