Super League: Πρώτα ντέρμπι με δρακόντεια μέτρα τάξης και τις πλημμύρες στο προσκήνιο

Έντονος προβληματισμός για τα δύο ντέρμπι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τα μέτρα τάξης να είναι αυξημένα όπως συμβαίνει μετά τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον αστερίσκο των αντιδράσεων για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.
Super League: Πρώτα ντέρμπι με δρακόντεια μέτρα τάξης και τις πλημμύρες στο προσκήνιο
2'

H 4η αγωνιστική της Super League, μοιάζει και είναι σημαντικό πρόβλημα για την Αστυνομία. Η επανέναρξη του πρωταθλήματος, συμπίπτει με τα πρώτα ντέρμπι της σεζόν, σε μια περίοδο ιδιαίτερα φορτισμένη για την κοινωνία. Λόγω των καταστροφών απ’ τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, ζήτημα που έχει κινητοποιήσει τους πάντες.

Επιπρόσθετα, είναι τα πρώτα ντέρμπι μετά την τραγική δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις από τότε και μετά, διεξάγονται υπό δρακόντεια μέτρα τάξης. Συνδυασμός που είναι λογικό να φέρει προβληματισμό, για τυχόν αντιδράσεις.

Το πρώτο ντέρμπι θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Άρη το βράδυ της Κυριακής. Με την πόλη να έχει έτσι κι αλλιώς ισχυρότατη αστυνομική δύναμη, λόγω της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Εκεί εστιάζεται και ο προβληματισμός στις αρχές, μην αποτελέσει ο ποδοσφαιρικός αγώνας «ασπίδα» για όσους θέλουν απλά να αντιδράσουν και δεν είναι φίλαθλοι ουσιαστικά.

Λίγη ώρα αργότερα, θα διεξαχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια το ΑΕΚ-Ολυμπιακός. 90 λεπτά νωρίτερα, θα αρχίζει στο ΣΕΦ ο αγώνας προς τιμήν του Βασίλη Σπανούλη, με τον μπασκετικό Ολυμπιακό να υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο. Οπότε για πολλούς λόγους θα είναι οι πάντες επί ποδός.

Πέρα από τα ντέρμπι, αναμένεται να υπάρξουν και σε άλλα ματς αντιδράσεις για τα όσα έγιναν στη Θεσσαλία. Με τη μορφή ίσως κάποιων πανό και συνθημάτων που θα ακουστούν. Επίσης αρκετά «λεπτό» ζήτημα, καθώς όπως συνέβη στο φιλικό μπάσκετ ανάμεσα στο Περιστέρι και τον Παναθηναϊκό, έτσι κι ο ποδοσφαιρικός ΚΑΠ προβλέπει διακοπή αναμετρήσεων για υβριστικά συνθήματα τέτοιου είδους. Το ίδιο και σε περίπτωση ανάρτησης πανό με πολιτικό περιεχόμενο, τα οποία θα πρέπει να κατέβουν για να συνεχιστούν οι αγώνες.

Οι λόγοι που προκαλούν ανησυχία αλλά και αυξημένα μέτρα τάξης, είναι πολλοί και ξεκάθαροι. Την ίδια ώρα που πρέπει να ισορροπήσουν όλα αυτά, με την αντίληψη του αισθήματος της κοινωνίας, της πίκρας των ανθρώπων και του εκνευρισμού που υπάρχει για τις μεγάλες καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή