ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-2: Σωτήρας Γερεμέγεφ για το «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-2: Σωτήρας Γερεμέγεφ για το «τριφύλλι»

Ο ΠΑΟΚ κρατούσε «αγκαλιά» μια τεράστια νίκη, αλλά στις καθυστερήσεις ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε στο τελικό 2-2 με τον Γερεμέγιεφ να είναι ο «χρυσός» σκόρερ – Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες, περισσότερες φάσεις οι γηπεδούχοι.

Ματσάρα στη Λεωφόρο για το ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Super League. Ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ ήρθαν ισόπαλοι 2-2, με τους «πράσινους» να σώζουν τον ένα βαθμό στο 6ο λεπτό του έξτρα χρόνου με γκολ του Γερεμέγεφ! Ο «δικέφαλος» έφυγε πικραμένος, καθώς είχε το προβάδισμα και έφτασε μια φάση μακριά απ’ το θρίαμβο.

Η εικόνα του ματς μάλλον θα αδικούσε τον Παναθηναϊκό αν έχανε τελικά, καθώς οι «πράσινοι» είχαν σαφώς περισσότερες καλές στιγμές, ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρα πιο αποτελεσματικός. Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες, σε ένα πραγματικά χορταστικό και γεμάτο σασπένς ματς.

Το παιχνίδι άρχισε με τον Παναθηναϊκό να έχει καλύτερες επιλογές, περισσότερη φαντασία και πίεση στο παιχνίδι του. Μόλις στο 2’ ο Τζούρισιτς μπήκε στην περιοχή κι από δύσκολη θέση έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κοτάρσκι!

Ένα λεπτό μετά, ο Σέρβος ξανά μετά από κλέψιμο της μπάλας από τον Μπερνάρ και πάσα του Τσέριν, σούταρε άουτ. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να πιέζει, με τον Ιωαννίδη να έχει σουτ που μπλόκαρε ο Κοτάρσκι στο 8’ και δύο λεπτά μετά από γύρισμα του Παλάσιος ο Έλληνας στράικερ δεν βρήκε την μπάλα για να τη στείλει στα δίχτυα.

Ο Τσέριν στο 13’ σούταρε με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει. Και πριν περάσει το πρώτο 20λεπτο, κόντρα στη ροή του αγώνα ο ΠΑΟΚ μπήκε μπροστά στο σκορ. Ο Ζίβκοβιτς από δεξιά έκανε το γύρισμα, η μπάλα πέρασε απ’ τον Μπρινιόλι και ο Μπράντον Τόμας από κοντά έκανε το 0-1!

Ο Παναθηναϊκός έχοντας βρεθεί και πίσω στο σκορ, συνέχισε να πιέζει τον ΠΑΟΚ. Μια καλή σέντρα του Χουάνκαρ χωρίς αποτέλεσμα και μια σέντρα του Παλάσιος που δεν πρόλαβε ο Ιωαννίδης, μέχρι το 25’. Στο 29’ ο Κώτσιρας σούταρε με τον Κοτάρσκι να σώζει την ομάδα του με ωραία επέμβαση.

Τελικά, στο 32’ ο Παναθηναϊκός κατάφερε να βρει το γκολ που σύμφωνα με την εικόνα του αγώνα, ίσως να έπρεπε να βάλει και νωρίτερα. Ο Παλάσιος με σουτ μέσα απ’ την περιοχή ήταν αυτός που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για την ισοφάριση στο ματς. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού αφιέρωσαν το γκολ τους στον Χόρντουρ Μάγκνουσον που πρόσφατα υποβλήθηκε σε επέμβαση για αποκατάσταση ζημιάς στο χιαστό.

Ο Παλάσιος στο 37’ σούταρε ξανά, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει. Τρία λεπτά μετά ο Τζούρισιτς δοκίμασε να απειλήσει, με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα. Στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου, ο Μπερνάρ έγινε ιδιαίτερα απειλητικός αλλά από τα δεξιά αστόχησε κι έτσι το 1-1 παρέμεινε. Ένα λεπτό μετά δεν είχε αποτέλεσμα η προσπάθεια του Ιωαννίδη κι έτσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε ισόπαλο με τον Παναθηναϊκό να κυριαρχεί.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον ΠΑΟΚ να έχει καλές στιγμές. Στο 50’ ο Κεντζιόρα γύρισε την μπάλα αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν τη βρήκε για να τη στείλει στα δίχτυα. Ο Πολωνός λίγο μετά βρήκε την μπάλα από εκτέλεσε φάουλ και αυτή πέρασε δίπλα απ’ το δοκάρι του Μπρινιόλι.

Οι γηπεδούχοι είχαν τη δική τους μεγάλη στιγμή στο 55’. Ο Χουάνκαρ έκανε το γύρισμα, η μπάλα στρώθηκε στον Παλάσιος, αλλά ο Αργεντινός αστόχησε από κοντά χάνοντας σπουδαία ευκαιρία να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν αυτός που άρχισε δυναμικά το δεύτερο μέρος. Έτσι στο 57’ είχε σπουδαία στιγμή με τον Τόμας να κάνει σουτ στην αντεπίθεση έξω απ’ την περιοχή και τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Παναθηναϊκού!

Ένα λεπτό μετά όμως, ήρθε το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων. Ο Τάισον κουβάλησε την μπάλα ανενόχλητος σχεδόν, έδωσε στον Ζίβκοβιτς και ο Σέρβος με πολύ ωραίο σουτ έκανε το 1-2 δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς.

Ο Τζούρισιτς στο 60’ σούταρε, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει. Ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Μπερνάρ στο 68’. Τα ίδια και με την προσπάθεια του Βιλένα στο 82’ που βρήκε τον Κοτάρσκι σε ετοιμότητα. Μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να δημιουργήσει τη σημαντική φάση για να απειλήσει τους φιλοξενούμενους.

Ο Βιλένα στο 83’ είχε σημαντική στιγμή, αλλά εντός περιοχής δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Τα ίδια και ο Βέρμπιτς δύο λεπτά μετά που αστόχησε επίσης σε προσπάθεια εντός περιοχής.

Δύο λεπτά πριν τα 90’, ο Κοτάρσκι ήταν ξανά φύλακας άγγελος του ΠΑΟΚ σώζοντας την ομάδα του σε κεφαλιά του Γεντβάι. Το σουτ του Κώτσιρα λίγο μετά, πέρασε άουτ.

Ο Σαμάτα βγήκε τετ α τετ στο 90+4’, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει χάνοντας σπουδαία ευκαιρία. Ένα λεπτό μετά ο Γεντβάι με κεφαλιά είδε τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει. Κι εκεί που τα πάντα έμοιαζαν να έχουν κριθεί, το «τριφύλλι» έσωσε το βαθμό με τον Γερεμέγεφ! Στο 6ο λεπτό του έξτρα χρόνου, ο Μλαντένοβιτς έκανε τη σέντρα και ο Σουηδός στράικερ ολομόναχος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Στην τελευταία φάση του ματς.

Η ισοπαλία έστειλε τον ΠΑΟΚ στους 14 βαθμούς, στο +1 απ’ τον Παναθηναϊκό (έχει ματς λιγότερο) που πήγε στους 13.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γέντβαϊ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (82’ Μλαντένοβιτς), Τζούρισιτς (70’ Βέρμπιτς), Αράο, Τσέριν (77’ Βιλένα), Παλάσιος (70’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης (82’ Γερεμέγιεφ), Μπερνάρ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (61’ Οζντόεφ), Σβαμπ (71’ Μεϊτέ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (62’ Ντεσπόντοφ), Τάισον (84’ Μουργκ), Τόμας (72’ Σαμάτα).