ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Premier League: Σημαίες της Παλαιστίνης και πανό «Σώστε τη Γάζα» από τους οπαδούς της Λίβερπουλ

Premier League: Σημαίες της Παλαιστίνης και πανό «Σώστε τη Γάζα» από τους οπαδούς της Λίβερπουλ
Screenshot

Μερίδα των φιλάθλων της Λίβερπουλ έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στην Παλαιστίνη κατά τη διάρκεια του ντέρμπι της Premier League με την Έβερτον. 

H Λίβερπουλ κέρδισε 2-0 τη συμπολίτισσα Έβερτον στο Άνφιλντ και σκαρφάλωσε προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας στην Premier League.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πολέμου στο Ισραήλ.

Η Premier League είχε ξεκαθαρίσει πως απαγορεύεται να σηκωθούν σημαίες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης στα γήπεδα της, αλλά οι οπαδοί της Λίβερπουλ δεν «υπάκουσαν» σε αυτή την εντολή.

Σήκωσαν σημαίες της Παλαιστίνης, αλλά και ένα πανό που έγραφε: «Για όνομα του Θεού σώστε τη Γάζα».

Κραυγή αγωνίας από Σαλάχ: «Όλες οι ζωές είναι ιερές, οι σφαγές πρέπει να σταματήσουν»

Οι σκληρές εικόνες από τον πόλεμο που μαίνεται στη Μέση Ανατολή συγκλονίζουν ολόκληρο τον κόσμο. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πριν μερικές μέρες με βίντεο στα social media έστειλε το δικό του μήνυμα, ζητώντας να σταματήσουν οι σφαγές και να επιτραπεί να μπει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

«Δεν είναι εύκολο να μιλάς σε στιγμές, όπως αυτή. Υπάρχει πάρα πολλή βία και βαναυσότητα. Δεν αντέχεται να βλέπεις την κλιμάκωση των τελευταίων εβδομάδων. Όλες οι ζωές είναι ιερές και πρέπει να προστατεύονται, οι σφαγές πρέπει να σταματήσουν, διαλύονται οικογένειες. Αυτό που είναι ξεκάθαρο τώρα είναι πως πρέπει να επιτραπεί άμεσα ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, οι άνθρωποι είναι σε άθλια κατάσταση.

Οι σκηνές στο νοσοκομείο το χθεσινό βράδυ ήταν τρομακτικές. Οι άνθρωποι στη Γάζα, χρειάζονται φαγητό, νερό και ιατρικά υλικά άμεσα. Καλώ τους παγκόσμιους ηγέτες να έρθουν μαζί, ώστε να αποτρέψουν περαιτέρω σφαγές αθώων, η ανθρωπότητα πρέπει να επικρατήσει», ανέφερε ο άσος της Λίβερπουλ.