ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Euro 2024, Εθνική Ελλάδας: Μαθαίνει αντίπαλο στα play offs - Τα δύο σενάρια και οι ημερομηνίες

Euro 2024, Εθνική Ελλάδας: Μαθαίνει αντίπαλο στα play offs - Τα δύο σενάρια και οι ημερομηνίες

Η αποψινή αναμέτρηση της Σλοβενίας με το Καζακστάν καθορίζει την τετράδα των ομάδων που θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για το Euro 2024, με την Εθνική Ελλάδας να έχει «κλείσει» θέση και να περιμένει τον αντίπαλό της.

Η Εθνική Ελλάδας οριστικοποίησε τη συμμετοχή της στα play offs του Μαρτίου με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024. Ο μαθηματικός αποκλεισμός από τον όμιλο των προκριματικών με Γαλλία και Ολλανδία άφησε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στον δρόμο της δεύτερης ευκαιρίας, που κέρδισε πριν μερικούς μήνες μέσω του Nations League.

Η Εθνική ομάδα έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στα play offs για το Euro 2024 μαζί με τη Γεωργία και το Λουξεμβούργο. Πλέον, απομένει άλλη μία θέση για να συμπληρωθεί η τετράδα και να οριστικοποιηθούν τα ζευγάρια.

Με τα σενάρια ναι είναι δύο και να κρίνονται από έναν μόνο αγώνα. Την αποψινή μάχη της Σλοβενίας με το Καζακστάν στη Λιουμπλιάνα.

Πώς η Εθνική Ελλάδας παίζει με το Καζακστάν

Το επικρατέστερο σενάριο είναι η Εθνική Ελλάδας να βρει στον δρόμο της το Καζακστάν, το οποίο μέχρι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε θέση που δεν του δίνει απευθείας πρόκριση από τον 8ο προκριματικό όμιλο. Έχει μπροστά του όμως έναν «τελικό» κόντρα στη Σλοβενία απόψε (21:45).

Η Δανία επικράτησε των Σλοβένων (των Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς του Παναθηναϊκού) στο ντέρμπι κορυφής της προηγούμενης αγωνιστικής κι εξασφάλισε το πρώτο από τα δύο εισιτήρια, με συνέπεια να απομένει μία θέση για τα γήπεδα της Γερμανίας από τον συγκεκριμένο όμιλο.

Αυτή θα οριστικοποιηθεί στη Λιουμπλιάνα μεταξύ Σλοβενίας και Καζακστάν, που αυτήν τη στιγμή απέχουν έναν βαθμό. Οι γηπεδούχοι έχουν το προβάδισμα και με νίκη ή ισοπαλία θα προκριθούν απευθείας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στέλνοντας το Καζακστάν στα play offs, τα οποία θα διαμορφωθούν ως εξής:

  • 21/03/2024 Γεωργία - Λουξεμβούργο (εντός έδρας η Γεωργία)
  • 21/03/2024 Ελλάδα - Καζακστάν (εντός έδρας η Ελλάδα)
  • Τελικός (26/03/2024) Γεωργία ή Λουξεμβούργο - Ελλάδα ή Καζακστάν (η έδρα θα αποφασιστεί κατόπιν κλήρωσης)

Πώς η Εθνική Ελλάδας παίζει με το Λουξεμβούργο

Αν το Καζακστάν καταφέρει να κάνει την ανατροπή στο φινάλε των προκριματικών και να κλέψει το εισιτήριο από τη Σλοβενία, παίρνοντας απευθείας την πρόκριση για το Euro 2024, τη θέση του στα play offs θα πάρει το Αζερμπαϊτζάν.

Το οποίο θα βρεθεί στην 4η θέση με το Λουξεμβούργο να προβιβάζεται από την 4η στη 3η θέση και να αποτελεί το πρώτο εμπόδιο της Εθνικής Ελλάδας για την πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Βάσει αυτών των δεδομένων τα play offs του Nations League θα διαμορφωθούν ως εξής:

  • 21/03/2024 Γεωργία - Αζερμπαϊτζάν (εντός έδρας η Γεωργία)
  • 21/03/2024 Ελλάδα - Λουξεμβούργο (εντός έδρας η Ελλάδα)
  • Τελικός (26/03/2024) Γεωργία ή Αζαρμπαϊτζάν - Ελλάδα ή Λουξεμβούργο (η έδρα θα αποφασιστεί κατόπιν κλήρωσης)