ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική ο Εζέκιελ Λαβέτσι

Νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική ο Εζέκιελ Λαβέτσι

Πάσχει από υπομανία ο Αργεντινός παλαίμαχος σταρ της Νάπολι και της Παρί Σεν Ζερμέν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η νοσηλεία του για άγνωστο χρονικό διάστημα.

O Εζέκιελ Λαβέτσι στα 38 του χρόνια έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο. Έχοντας πραγματοποιήσει σημαντική καριέρα, καθώς ήταν… βασιλιάς στη Νάπολι, αγωνίστηκε στην Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ ήταν και μέλος της Εθνικής Αργεντινής με συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις (όπως το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014).

Τα νέα για τον Αργεντινό δεν είναι ευχάριστα. Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της πατρίδας του, νοσηλεύεται σε ψυχιατρική κλινική του Μπουένος Άιρες. Αρχικά υπήρξε η φημολογία πως αιτία είναι η απεξάρτησή του απ’ τα ναρκωτικά, κάτι που η οικογένειά του έσπευσε να διαψεύσει.

Τελικά με νεότερες πληροφορίες έγινε γνωστό πως πάσχει από υπομανία. Μία ψυχική πάθηση που δίνει στον ασθενή αίσθημα υπεροχής και παντοδυναμίας. Δυστυχώς προκαλεί και ακραίες συμπεριφορές, όπως υπερδραστηριότητα και σε αρκετές περιπτώσεις επιθετική συμπεριφορά. Κάτι που έχει συμβεί με τον Λαβέτσι.

Ο ίδιος ο Λαβέτσι μιλώντας στην εφημερίδα Clarin τόνισε για την πάθησή του: «Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να το κάνω. Πρέπει να αλλάξω την ζωή μου, τις συνήθειες μου. Πρέπει να το κάνω για τον γιο μου. Το παρατράβηξα. Προσπάθησα να θεραπευτώ στο σπίτι, όμως δεν μπορούσα. Δεν είχα άλλη επιλογή, από το να έρθω εδώ».

Το διάστημα στο οποίο θα παραμείνει στην ψυχιατρική κλινική, παραμένει άγνωστο αυτή τη στιγμή.