ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Άρης – ΑΕΚ 1-2: Ανατροπή κορυφής με Άμραμπατ

Άρης - ΑΕΚ Super League
EUROKINISSI

Άρης – ΑΕΚ: Η «Ένωση», έχοντας κορυφαίο τον Νόρντιν Άμραμπατ, πήρε με ανατροπή σπουδαίο «διπλό» (2-1) στη Θεσσαλονίκη και παρέμεινε στην κορυφή της Super League.

Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ, κλήθηκε να ανέβει ένα… βουνό, αλλά στο φινάλε κατάφερε να πάρει ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» στη μάχη για τον τίτλο.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα κυριάρχησαν στον αγώνα, κάνοντας 27 τελικές (έναντι 8 του Άρη), αλλά αγχώθηκε, από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 38’, σε μια φάση που το VAR αποφάσισε ότι η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη τη γραμμή. Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, οι «κιτρινόμαυροι» έκανε όλα όσα έπρεπε για να γυρίσει το ματς.

Η ΑΕΚ βρήκε γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης με τον Σιντιμπέ στο 49’ και δεν σταμάτησε να παλεύει για την ανατροπή. Τελικά, αυτή ήρθε με γκολ στο 84’ του κορυφαίου παίκτη της, του Άμραμπατ, ο οποίος «λύγισε» τον εκπληκτικό Χουτεσιώτη, που βρήκε θέση στην ενδεκάδα την τελευταία στιγμή.

Η εξέλιξη του Άρης - ΑΕΚ

Οι παίκτες του Αλμέιδα μπήκαν με ένταση και πίεσαν ψηλά από το ξεκίνημα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Ελίασον, μόλις στο 2’. Ο Χουτεσιώτης έκανε εντυπωσιακή επέμβαση, όπως κι ο Αθανασιάδης στο εξαιρετικό σουτ του Ζαμόρα στο 4ο λεπτό.

Η ΑΕΚ «χτυπούσε» κυρίως από τη δεξιά πλευρά, με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Άμραμπατ κι έφτανε με σχετική άνεση στην αντίπαλη περιοχή. Οι Ελίασον (17’) και Πόνσε (18’) απείλησαν, με τον Αργεντίνο να βρίσκεται σε πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά έκανε κακό τελείωμα με το αριστερό.

Ο Άρης, όμως, έβγαινε σωστά στην κόντρα και στο 23’ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Αθανασιάδης έδιωξε το σουτ του Μορόν, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μανού Γκαρθία έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Όσο κυλούσε ο αγώνας, οι «κιτρινόμαυροι» αύξησαν την πίεση τους και συνέχισαν να δημιουργούν τελικές. Ο Άρης, όμως, ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 38’, σε μια φάση που το VAR έκρινε ότι η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή, κάτι που βέβαια δεν ήταν ξεκάθαρο από καμία κάμερα. Ο Μορόν έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Σιμάνσκι, με τον Αθανασιάδη να κάνει τρομερή επέμβαση στη δεξιά του αγώνα. Το VAR, όμως, αποφάσισε ότι ήταν γκολ.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλη μια πολύ καλή στο πρώτο μέρος, με τον Άμραμπατ να τροφοδοτείται μέσα στην περιοχή, αλλά από το ύψος του πέναλτι σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Με την επιστροφή από τα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, η ΑΕΚ βρήκε άμεσα γκολ ισοφάρισης με τον Σιντιμπέ στο 49’. Ο Γάλλος έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, μετά την προσπάθεια του Πόνσε, ο οποίος πλάσε, μετά την κάθετη του Χατζισαφί. Οι παίκτες του Αλμέιδα συνέχισαν την πίεση, με την εικόνα να είναι ίδια με εκείνη του πρώτου ημιχρόνου.

Οι «κιτρινόμαυροι», έχοντας σημείο αναφοράς τον Άμραμπατ, δημιουργούσαν με ευκολία τελικές κι έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Σιμάνσκι στο 56ο λεπτό, με τον Χουτεσιώτη να σώζει στη γραμμή την κοντινή κεφαλιά του Πολωνού. Ο τερματοφύλακας του Άρη νίκησε τον Τσούμπερ στο τετ-α-τετ του 63ου λεπτού και γενικότερα έμοιαζε να έχει «απαντήσεις» σε ο,τι κι αν έκαναν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν 24 τελικές (τις 10 εντός εστίας) ως το 75ο λεπτό.

Τελικά, αυτός που κατάφερε να «λυγίσει» τον… ανίκητο Χουτεσιώτη ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ. Ο Νόρντιν Άμραμπατ με τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από φάση διαρκείας, έκανε το 1-2 στο 84’ κι έδωσε μια σπουδαία νίκη στην ομάδα του, η οποία παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)
Κίτρινες: Φατόρε, Βερστράτε, Μοντόγια, Ρόουζ, Ζαμόρα, Ανσαριφάρντ - Σιμάνσκι, Άμραμπατ.
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Μοντόγια, Μπράμπετς, Ρόουζ (90'+3' Δεληζήσης), Βερστράτε (46' Τζούρασεκ), Νταρίντα (77' Εμβοντό), Μάνου Γκαρθία (64' Φετφατζίδης), Ζαμόρα, Παναγίδης, Μορόν (77' Ανσαριφάρντ).
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Κάλενς, Βίντα, Σιντιμπέ (83' Φερνάντες), Χατζισαφί, Σιμάνσκι (71' Αραούχο), Γιόνσον, Άμραμπατ (87' Γαλανόπουλος), Τσούμπερ (82' Λιούμπισιτς), Πόνσε, Ελίασον (71' Πινέδα).

Σχετικές ειδήσεις