ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η περίεργη ρουτίνα στον ύπνο του - Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα

Κριστιάνο Ρονάλντο: Η περίεργη ρουτίνα στον ύπνο του - Ο λόγος που κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα

Η καθημερινή ρουτίνα του Κριστιάνο Ρονάλντο περιλαμβάνει τουλάχιστουν πέντε διαφορετικούς ύπνους για καλύτερη αποθεραπεία.

Η αφοσίωση του Κριστιάνο Ρονάλντο είναι μοναδική. Ακόμα και όσοι δεν ανήκουν στο... φαν κλαμπ του Πορτογάλου παραδέχονται τον επαγγελματισμό του και το γεγονός ότι προσέχει κάθε λεπτομέρεια για να αποδίδει στο μέγιστο όλα αυτά τα χρόνια.

Ο CR7 συνεχίζει να σκοράρει ακατάπαυστα στα 39 του χρόνια, έχοντας 42 γκολ σε 43 παιχνίδια με την Αλ Νασρ. Παραμένει σε τρομερή φυσική κατάσταση και έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει να παίζει και στα σαράντα του.

Ένας από τους λόγους που παραμένει ακόμα σε τόσο υψηλό επίπεδο είναι το γεγονός πως είναι πολύ σχολαστικός σχετικά με τη διατροφή του, την προπόνησή του, αλλά και την ξεκούρασή του.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ξεκίνησε τη συνεργασία του με τον «προπονητή ύπνου», Νικ Λιτλχέιλς, όταν βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του στη Ρεάλ Μαδρίτης, σκοράροντας το ένα γκολ μετά το άλλο.

Με αυτόν ο Πορτογάλος επιθετικός άλλαξε τη συνήθειά του και δεν κοιμάται το... τυπικό 8ωρο το βράδυ, αλλά παίρνει σύντομους «υπνάκους» μιάμισης ώρας κάθε φορά κατά τη διάρκεια της ημέρας, έχοντας εμβρυϊκή στάση.

Το κάνει αυτό περίπου πέντε με έξι φορές την ημέρα. Όπως έχουν αποκαλύψει στο παρελθόν δημοσιεύματα για τη ρουτίνα του, συνήθως χαλαρώνει με φίλους μετά το δείπνο και περίπου στις 22:00 κάνει μια προπόνηση κολύμβησης.

Στη συνέχεια, ο Ρονάλντο παίρνει έναν υπνάκο μέχρι τα μεσάνυχτα, καθώς και έναν ακόμη σύντομο ύπνο γύρω στις 3 το πρωί πριν ξυπνήσει για τη νέα ημέρα.

Η θεωρία αυτή υποστηρίζει πως το να κάνεις σύντομες «εκρήξεις ύπνου» είναι καλύτερη μέθοδος από τις συνιστώμενες οκτώ ώρες τη νύχτα.

«Δεν είναι απλά ένας υπνάκος, αυτό είναι για ηλικιωμένους που παρακολουθούν τηλεόραση», είπε ο Λιτλχέιλς παλιότερα στην Record.

«Είναι ένας τρόπος να κοιμάσαι λιγότερο, αλλά να βελτιώνεις την αποθεραπεία του σώματος. Οι ποδοσφαιριστές έχουν ιδιωτική ζωή, το άθλημα που κάνουν έχει πολύ απαιτητικά προγράμματα, τα οποία θα συνεχίσουν να είναι.

Πολλοί νέοι αθλητές με τους οποίους συνεργάζομαι υποφέρουν από αϋπνία, άγχος, στρες και όλα εκείνα τα πράγματα που καταλήγουν να είναι μέρος του κόσμου του αθλητισμού», είχε αναφέρει.

Όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετακόμισε στη Σαουδική Αραβία, έπρεπε να προσαρμόσει το πρόγραμμά του καθώς οι ομάδες προπονούνται αργότερα μέσα στην ημέρα λόγω της ζέστης.

«Η μεγαλύτερη διαφορά που έχω βρει στη Σαουδική Αραβία είναι προφανώς η ζέστη και η προσαρμογή των προγραμμάτων για προπόνηση αργότερα μέσα στην ημέρα όταν είναι πιο δροσερά», είχε πει στο LiveScore ο Πορτογάλος σούπερ σταρ για να καταλήξει: «Αλλά πλέον το έχω συνηθίσει».

Σχετικές ειδήσεις