ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2014 - Ελλάδα: «Αν τρώγαμε εμείς πέντε…»

Μουντιάλ 2014 - Ελλάδα: «Αν τρώγαμε εμείς πέντε…»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στο Αρακαζού της Βραζιλίας οι Λουκάς Βύντρα και Παναγιώτης Γλύκος, με τον πρώτο να… αναρωτιέται τί θα γινόταν αν η Ελλάδα είχε δεχθεί πέντε τέρματα σε αγώνα του Μουντιάλ 2014, όπως έγινε με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία.

Σίγουροι πως η Ελλάδα θα παρουσιαστεί έτοιμη για το δεύτερο παιχνίδι της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014 εμφανίστηκαν οι Λουκάς Βύντρα και Παναγιώτης Γλύκος. Οι δυο διεθνείς ποδοσφαιριστές μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου κι αναφέρθηκαν τόσο στην ήττα από την Κολομβία όσο και στην προετοιμασία της «γαλανόλευκης» για τον αγώνα με την Ιαπωνία. Αμφότεροι μετέφεραν το κλίμα που υπάρχει στην Εθνική, με τους ποδοσφαιριστές να είναι έτοιμοι για απαντήσεις, ενώ ο Βύντρα είπε και την… ατάκα της συνέντευξης με αφορμή το Ισπανία – Ολλανδία 1-5!

«Δεν υπάρχει λόγος να μην είμαστε καλά. Δεν πήγε καλά το παιχνίδι. Κοιτάμε το επόμενο και πιστεύω πως θα είμαστε πολύ καλύτεροι απέναντι στην Ιαπωνία», ανέφερε αρχικά ο Λουκάς Βύντρα και στη συνέχεια ο Παναγιώτης Γλύκος σχολίασε για τον τραυματισμό του: «Δεν είναι ό,τι καλύτερο αυτό που περνάω. Το ότι βρίσκομαι εδώ με κάνει χαρούμενο γιατί είναι μία μεγάλη πρόκληση. Η ατυχία δεν ήταν στο πρόγραμμά μου. Είναι κάπως παράξενο για εμένα. Θέλω να είμαι κοντά στην ομάδα και στις προπονήσεις για να νιώθω καλύτερα. Θα κάνω αυτό που ζήτησε ο γιατρός. Ελπίζω να πάνε όλα καλά».

Όσο για το αν υπάρχει παίκτης που ξεχωρίζει από την Ιαπωνία, ο Βύντρα ανέφερε: «Δεν θέλω να σταθώ σε κάποιον παίκτη συγκεκριμένα. Η Ιαπωνία είναι πολύ καλή ομάδα συνολικά. Θα την αντιμετωπίσουμε όπως μας πει ο προπονητής και όπως δουλεύουμε όλες αυτές τις ημέρες».

Για το αν θα αλλάξει στιλ παιχνιδιού η Εθνική, ο Γλύκος τόνισε: «Νομίζω αυτό είναι θέμα του προπονητή για το τι θα αλλάξει. Κάθε ματς είναι διαφορετικό και πάντα η τακτική αλλάζει. Για να αντιμετωπίσουμε την Ιαπωνία, θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο παιχνιδιού μας».

Στη συνέχεια, ο Λουκάς Βύντρα μίλησε για την αμυντική λειτουργία της Ελλάδας, λέγοντας: «Συνεχίζουμε να έχουμε πολύ καλή αμυντική λειτουργία. Τα γκολ μπήκαν από τα λάθη μας. Θα κοιτάξουμε να τα διορθώσουμε και θα συνεχίσουμε».

Ενώ για το κλειδί του αγώνα με την Ιαπωνία, ο Παναγιώτης Γλύκος σχολίασε: «Σίγουρα η αυτοπεποίθηση έρχεται από τα θετικά αποτελέσματα. Στην παρούσα φάση προερχόμαστε από ήττα. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι να βρούμε την αυτοπεποίθηση που είχαμε και να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί και όχι φοβισμένοι όπως κάναμε απέναντι στην Κολομβία στο ξεκίνημα και να αντιμετωπίσουμε την Ιαπωνία με καλύτερο τρόπο».

Σε ερώτηση για την ψυχολογία των διεθνών, ο Βύντρα ανέφερε: «Δεν βρίσκω λόγο να μην έχουμε αυτοπεποίθηση. Φυσικά και έχουμε. Είμαστε στο Μουντιάλ και ελπίζω να βγει στο γήπεδο. Θα είμαστε έτοιμοι, αλλά είναι αδύνατον να πούμε πως θα παραταχθούμε στο γήπεδο».

Και πρόσθεσε για το τι κρατάμε από το ματς με την Κολομβία: «Να κρατήσουμε τα θετικά και να διώξουμε τα αρνητικά».

Με τη σειρά του, ο Γλύκος σχολίασε: «Θέλουμε να ξεχάσουμε τα τρία τέρματα που έχουμε δεχτεί γιατί ξέρουμε πως δεν δεχόμαστε εύκολα γκολ και να προσπαθήσουμε να φανούμε περισσότερο επικίνδυνοι και να κάνουμε τις ευκαιρίες γκολ. Οπότε θα ήθελα να κρατήσω μετά το πρώτο γκολ που δεχτήκαμε την καλή μας λειτουργία μετά από αυτό».

Αναφορικά με την κακή παράδοση κόντρα σε ασιατικές ομάδες, ο Βύντρα επεσήμανε: «Οι παραδόσεις είναι για να σπάνε».

Κι ο Γλύκος πρόσθεσε: «Δεν παίζει ρόλο η παράδοση. Παίζει ρόλο αν είσαι έτοιμος».

Στη συνέχεια, οι δυο διεθνείς ρωτήθηκαν για το αν μπορούμε να πάρουμε δυο νίκες, με τον Βύντρα να λέει: «Ξέρουμε πως δυσκόλεψαν τα πράγματα. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι η νίκη στο επόμενο παιχνίδι. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και ελπίζω να τα καταφέρουμε»

Ενώ ο Γλύκος υποστήριξε: «Είναι το πιο καθοριστικό παιχνίδι. Αν δεν κερδίσουμε, το τρίτο ματς θα είναι αδιάφορο. Θα πρέπει να κοιτάξουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι για να φτάσουμε στη νίκη».

Για την ταχύτητα των Ιαπώνων, ο Γλύκος ανέφερε: «Θα ήθελα να πω πως στο πρώτο παιχνίδι, υπήρχε και μία διαφορά ώρας. Η Ιαπωνία έπαιζε αργά το βράδυ. Η κάθε μία ομάδα έχει το δικό της στυλ και τρόπο παιχνιδιού. Δεν γίνεται να έχουμε όλες οι ομάδες τα δικά της χαρακτηριστικά και πρέπει να προσαρμόσουμε το παιχνίδι».

Από την πλευρά του, ο Λουκάς Βύντρα, τόνισε: «Κατάλαβα πως θέλετε να σας πούμε ότι είμαστε αργή ομάδα. Δεν είμαστε όμως. Πιστεύω πως μπορούμε να τρέξουμε και θα το κάνουμε».

Τέλος, ο Λουκάς Βύντρα κλήθηκε να σχολιάσει τη βαριά ήττα της Ισπανίας από την Ολλανδία, για να πει πως: «Αν τρώγαμε εμείς πέντε να δω τι θα γινόταν».