ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ελλάδα – Κόστα Ρίκα: Δεν πείθουν τον Ρονάλντο οι «τίκος»

Ελλάδα – Κόστα Ρίκα: Δεν πείθουν τον Ρονάλντο οι «τίκος»

Ένας ακόμα μεγάλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου προστέθηκε στη λίστα εκείνων που επιμένουν να μην πιστεύουν στις δυνατότητες της Κόστα Ρίκα.

Η αντίπαλος της Εθνικής Ελλάδας στον αυριανό 4ο αγώνα της φάσης των «16» του Μουντιάλ 2014 μπορεί να έκανε την τεράστια έκπληξη στον 4ο όμιλο όχι απλά παίρνοντας την πρόκριση κόντρα σε μεγαθήρια όπως η Ιταλία , η Ουρουγουάη και η Αγγλία αλλά και την πρώτη θέση αλλά παρόλα αυτά το «φαινόμενο» δεν κρύβει ότι δεν περιμένει πολύ περισσότερα από τους «τίκος».

«Η Κόστα Ρίκα με εξέπληξε αλλά δεν πιστεύω ότι θα πάει μακριά στο Μουντιάλ» ήταν η ετυμηγορία του κορυφαίου (μαζί με τον Γερμανό Μίροσλαβ Κλόζε πλέον) σκόρερ όλων των εποχών σε τελική φάση της σημαντικότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του πλανήτη ο οποίος είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2014.

Όμως αυτή η αμφισβήτηση ούτε η μοναδική είναι απέναντι στους Κεντροαμερικανούς ούτε και τους κάνει να νιώθουν άβολα.

Ο μεγάλος Ζοσέ Μουρίνιο πρόσφατα είχε προβλέψει ότι η Κόστα Ρίκα δεν θα τα καταφέρει κόντρα στην Ιταλία και όλοι γνωρίζουμε τι συνέβη στο εν λόγω ματς. Σ' ανάλογο μήκος κύματος ήταν και ο Μάριο Μπαλοτέλι πριν από το ίδιο παιχνίδι αλλά βρέθηκε τελικά στους ηττημένους. Πριν από το Μουντιάλ οι Ουρουγουανοί έκαναν λόγο για «φτωχή Κόστα Ρίκα» και ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν πίστευε πως οι «τίκος» θα προκριθούν από τον όμιλο τους.

Και οι παίκτες της αντιπάλου της Ελλάδας είναι έτοιμοι να διαψεύσουν έναν ακόμα μεγάλο της μπάλας αναφορικά με την αξία και τις δυνατότητες τους στη διοργάνωση.

«Αρχικά ήμασταν το αουτσάιντερ έπειτα το φαβορί. Κρατάω τα πράγματα που γίνονται στο γήπεδο . Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε ταπεινοί, ήρεμοι και ακόμα καλύτεροι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μίκαελ Ουμάνια ενώ από την πλευρά του ο Ρόι Μίλερ πρόσθεσε « όταν ήμασταν στον «όμιλο του θανάτου» όλοι έλεγαν ότι ήταν δύσκολα αλλά γνωρίζουμε τι συνέβη στη συνέχεια».

Σύμφωνα με τον Μίκαελ Μπαράντες « οι αποστάσεις στο ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει , πριν πίστευαν ότι μία μεγάλη ομάδα θα κέρδιζε τα παιχνίδια πριν ακόμα ξεκινήσουν».

Ο Γιέλτσιν Τεχέδα επισημαίνει « είμαστε αφοσιωμένοι στο επόμενο ματς ανεξάρτητα με το αν είμαστε φαβορί ή όχι» ενώ τέλος ο Τζιανκάρλο Γκονζάλες είπε χαρακτηριστικά « γνωρίζαμε αυτό για το οποίο ήρθαμε εδώ και αν σκεπτόμασταν ότι θα αποκλειόμασταν στην πρώτη φάση θα είχαμε μείνει στην πατρίδα».

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Το σημερινό πρόγραμμα και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις

Μουντιάλ 2014-Γκέκας: «50-50 οι πιθανότητες με Κόστα Ρίκα»

Μουντιάλ 2014: Κοκαΐνη με Ρονάλντο (photo)