ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου 2014: Οι οκτώ μονομάχοι στο... μικροσκόπιο

Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου 2014: Οι οκτώ μονομάχοι στο... μικροσκόπιο

Οκτώ αγώνες ακόμα και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας περνάει στην ιστορία. Ένα Μουντιάλ που έσπασε πολλά ρεκόρ, μας χάρισε -και συνεχίζει- εξαιρετικό θέαμα, μπαίνει στην τελική ευθεία...

Οι οκτώ... μονομάχοι που θα παλέψουν για μια θέση στον μεγάλο τελικό της 13ης Ιουλίου: Βραζιλία, Κολομβία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Κόστα Ρίκα, Αργεντινή, Βέλγιο...

Πώς όμως έφτασαν αυτές οι χώρες στην προημιτελική φάση;

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Μουντιάλ και οι οκτώ ομάδες που προκρίθηκαν ως πρώτες από τη φάση των ομίλων, κέρδισαν τους αντιπάλους τους στη φάση των 16 και προκρίθηκαν στην οκτάδα.

Βραζιλία: Το μεγάλο φαβορί της διοργάνωσης, όχι τόσο για τις εντυπωσιακές της εμφανίσεις, αλλά λόγω του παράγοντα έδρα, ο οποίος παίζει το δικό του καθοριστικό ρόλο στα Παγκόσμια Κύπελλα. Οι Βραζιλιάνοι έκαναν δύο νίκες και μια ισοπαλία στη φάση των ομίλων, ενώ στους 16 ξεπέρασαν το εμπόδιο της Χιλής στα πέναλτι.

Παίκτης «κλειδί»: Νεϊμάρ

Κολομβία: Πολλοί αγχώθηκαν με την απουσία του Ρανταμέλ Φαλκάο, ωστόσο οι Κολομβιανοί έκαναν... πάρτι στη φάση των ομίλων με ένα εντυπωσιακό 3x3. Στη φάση των 16 απέκλεισαν την Ουρουγουάη και πλέον κάνουν όνειρα τετράδας, αρκεί να ξεπεράσουν το εμπόδιο της διοργανώτριας Βραζιλίας.

Παίκτης «κλειδί»: Χάμες Ροντρίγκεζ

Γερμανία: Εντυπωσιακά ξεκίνησαν την πρεμιέρα οι Γερμανοί οι οποίοι φιλοδώρησαν με πέντε γκολ την Πορτογαλία. Στη φάση των 16 απέκλεισαν δύσκολα τους Αλγερινούς στα πέναλτι, ενώ αν θέλουν μια θέση στην τετράδα θα πρέπει να ξεπεράσουν το εμπόδιο της εξίσου δυνατής, Γαλλίας.

Παίκτης «κλειδί»: Τόμας Μίλερ

Γαλλία: Σαρωτικοί εμφανίστηκαν οι τρικολόρ στους ομίλους, με τον Μπενζεμά να δείχνει ότι είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Στη φάση των 16 κέρδισαν με 2-0 την Νιγηρία και η Γερμανία είναι ο επόμενος στόχος.

Παίκτης «κλειδί»: Καρίμ Μπενζεμά

Ολλανδία: Τι να πει κανείς για αυτή την ομάδα. Διέλυσε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία, ωστόσο έφτασε ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό στη φάση των 16 από το Μεξικό. Η Κόστα Ρίκα είναι η επόμενη αντίπαλος των οράνιε, οι οποίοι φαινομενικά έχουν το πιο εύκολο έργο στα προημιτελικά.

Παίκτης «κλειδί»: Άριεν Ρόμπεν

Κόστα Ρίκα: Η ομάδα που μας... πλήγωσε, αφού μας απέκλεισε στη φάση των 16. Στους ομίλους ήταν η ευχάριστη έκπληξη, αφού κατάφερε να βγει πρώτη, αφήνοντας πίσω τις ομάδες όπως η Αγγλία, η Ιταλία και η Ουρουγουάη.

Παίκτης «κλειδί»: Τζόελ Κάμπελ

Αργεντινή: Ο Μέσι έχει πάρει από το... χέρι την χώρα του και την οδηγεί προς τον τελικό της διοργάνωσης. Η απόδοση της ομάδας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άσο της Μπαρτσελόνα, ενώ στη φάση των 16 η πρόκριση κόντρα στην Ελβετία ήρθε στην παράταση.

Παίκτης «κλειδί»: Λιονέλ Μέσι

Βέλγιο: Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη στη διοργάνωση, Οι Βέλγοι έκαναν το 3x3 στους ομίλους, απέκλεισαν τις ΗΠΑ στη φάση των 16 και έχουν το απαιτούμενο ταλέντο και ποδοσφαιρικό θράσος για να βάλουν δύσκολα και στην Αργεντινή.

Παίκτης «κλειδί»: Τιμπό Κουρτουά