ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Πόσων ετών είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη

Κριστιάνο Ρονάλντο: Πόσων ετών είναι ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στον πλανήτη
Γενέθλια για τον σούπερ σταρ, Κριστιάνο Ρονάλντο
Eurokinissi Sports

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου έχει γενέθλια στις 5 Φεβρουαρίου και συνεχίζει να… διαλύει κάθε ρεκόρ.

Ήταν 5 Φεβρουαρίου όταν στην μικρή πόλη Funchal της Μαδέιρα στην Πορτογαλία, είδε το πρώτο φως της ζωής ένα αγόρι που έμελλε να ανέβει στην κορυφή του ποδοσφαιρικού πλανήτη. Ο άνθρωπος που τα έχει… σαρώσει όλα και δεν σταματάει να κατακτά διακρίσεις και τίτλους στην καριέρα του. Το όνομά του, γνωστό στους πάντες. Ακόμα και σε αυτούς που δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο. Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο κορυφαίος, κατά πολλούς, ποδοσφαιριστής στον πλανήτη. Για κάποιους, θεωρείται ακόμα και κορυφαίος όλων των εποχών. Για τους haters, βέβαια, είναι ένας απλά καλός παίκτης που έχει… βοηθηθεί από τις ομάδες που αγωνίστηκε και από το star system του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Σε κάθε περίπτωση, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι αυτή τη στιγμή στην… κορυφογραμμή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, το αντίπαλον δέος του Λιονέλ Μέσι στη διεκδίκηση του τίτλου του κορυφαίου όλων των εποχών, πλέον αγωνίζεται στην ιστορική Γιουβέντους. Με την οποία, ήδη, έχει καταφέρει να πάρει έναν τίτλο πριν καλά – καλά τελειώσει η πρώτη του σεζόν στην Ιταλία. Το Supercoppa Italiana του 2018 ήταν ο 27ος τίτλος που κατέκτησε στην επαγγελματική του καριέρα ο «CR7». Ο άνθρωπος που ξεχώρισε από πολύ μικρή ηλικία στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και στη συνέχεια μεγαλούργησε σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης, πριν πάρει τη μεταγραφή για τη Γιουβέντους το καλοκαίρι του 2018.

Μια μεταγραφή… ρεκόρ που κόστισε συνολικά 112 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που… ζαλίζει αν μη τι άλλο, αλλά σίγουρα αντιπροσωπευτικό της αξίας του ποδοσφαιριστή ο οποίος έχει σαρώσει και τις ατομικές διακρίσεις. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, έχει κατακτήσει 128 ατομικές διακρίσεις ενώ κατέχει 35 προσωπικά ρεκόρ τόσο σε διεθνές όσο και σε επίπεδο πρωταθλημάτων. Μιλάμε για έναν… βιονικό αθλητή που έχει παίξει σε 691 επίσημα παιχνίδια από την αρχή της καριέρας του με συλλόγους και εθνική ομάδα, σκοράροντας 500 γκολ (!), και που έχει φτάσει στα 34 και… συνεχίζει ακάθεκτος. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που γεννήθηκε μια ημέρα σαν και τη σημερινή (05/02), το 1984 φαίνεται πως έχει αρκετά ακόμα χρόνια έτσι ώστε να συνεχίσει να «φτιάχνει» επιδόσεις που δύσκολα θα… καταρριφθούν στο μέλλον από τον οποιονδήποτε, όσο ταλέντο κι αν διαθέτει…