ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο πρωταθλητής είναι εδώ! - «Τελικός» με Ναδάλ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο πρωταθλητής είναι εδώ! - «Τελικός» με Ναδάλ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο κάτοχος του τίτλου δήλωσε παρών στο Λονδίνο! Ο Έλληνας τενίστας νίκησε 2-1 σετ τον Αντρέι Ρούμπλεφ σε ένα συγκλονιστικό ματς που κρίθηκε στο tie break και θα παίξει την πρόκριση κόντρα στον Ράφα Ναδάλ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής έδειξε σαφώς καλύτερη εικόνα στο δεύτερο του παιχνίδι στα ATP Finals, αλλά χρειάστηκε να φτάσει στα... όρια για να λυγίσει τον Ρώσο στο tie break του τρίτου σετ.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος κατέκτησε πέρσι τον τίτλο, έπαιξε με καρδιά πρωταθλητή και μολονότι βρέθηκε αρκετές φορές με την πλάτη στον τοίχο, πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο τουρνουά. Πλέον θα παίξει την πρόκριση στα ημιτελικά σε ματς-«τελικό» την Πέμπτη (19/11) κόντρα στον Ράφα Ναδάλ,

Ο νικητής του Τσιτσιπάς-Ναδάλ θα ακολουθήσει τον Ντόμινικ Τιμ, ο οποίος προκρίθηκε μαθηματικά με αυτό το αποτέλεσμα. Οριστικά εκτός έμεινε ο Ρούμπλεφ.

Ο Τσιτσιπάς ήταν σαρωτικός στο πρώτο σετ, τα έκανε όλα σχεδόν τέλεια, με τις εντυπωσιακές επιστροφές του να ξεχωρίζουν! Το γεγονός ότι χρειάστηκε μόλις 19 λεπτά για να επικρατήσει με 6-1, «μιλάει» από μόνο του για το πόσο άνετα ήρθε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, ο Ρούμπλεφ βελτίωσε αισθητά την αποτελεσματικότητα του στο πρώτο σέρβις, με αποτέλεσμα στα πρώτα εννιά games να μην δούμε κάποιο break. Αυτό το είδαμε στο 10ο, με τον Ρώσο να το κερδίζει με εντυπωσιακό τρόπο και με 6-4, ισοφάρισε σε 1-1.

Μάλιστα, με αυτό τον τρόπο μπήκε στο τρίτο σετ, έχοντας το σερβίς. Ο Τσιτσιπάς, πάντως, είχε τη δυνατότητα να κάνει break στο τρίτο game, αλλά έχασε 5 ευκαιρίες για να το πράξει κι ο Ρούμπλεφ το πήρε μετά από δέκα λεπτά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής βρέθηκε να παίζει για να μείνει στο ματς τόσο στο 4-5, όσο και στο 5-6 αλλά και στις δύο περιπτώσεις τα πήγε εξαιρετικά. Ειδικά, στη δεύτερη γύρισε από το 0-30. Κάπως έτσι η πρόκριση παίχτηκε στο tie break.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 5-2 στο tie break, αλλά ο Ρούμπλεφ πήρε τέσσερις σερί πόντους για να βρεθεί στο match point (5-6). Εκεί, όμως, έκανε διπλό λάθος στο σερβίς κι ο Τσιτσιπάς το εκμεταλλεύτηκε φτάνοντας σε μια μεγάλη νίκη με 7-6.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ μάρκετ: Νέες αλλαγές - Ποια είδη θα πωλούνται κατ' εξαίρεση