ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: Η άγνωστη «απόσυρση» που οδήγησε στους θριάμβους στο Roland Garros

Μαρία Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη είναι έτοιμη για άλλη μια μεγάλη επιτυχία σήμερα στο Roland Garros μετά τη θριαμβευτική πρόκρισή της στα ημιτελικά του τουρνουά

Η Μαρία Σάκκαρη αντιμετωπίζει σήμερα στις 6 το απόγευμα την Τσέχα νο33 στον κόσμο Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα με στόχο να προκριθεί στον τελικό του Roland Garros συνεχίζοντας τους θριάμβους της με τελευταίο αυτόν της νίκης επί της Ίγκα Σβιάτεκ χθες, Τετάρτη.

Το μυστικό της επιτυχίας, όμως, της Σάκκαρη πιθανότατα να κρύβεται σε μια «απόσυρση» νωρίτερα σε ένα ελληνικό νησί για να ανασυγκροτηθεί.

Σύμφωνα με το wtatennis.com η Σάκκαρη αν και ξεκίνησε τη σεζόν με τη μεγάλη νίκη επί του νο2 στην παγκόσμια κατάταξη Ναόμι Οσάκα στο Μαϊάμι, στη συνέχεια είχε τρεις διαδοχικούς αποκλεισμούς σε τουρνουά μετά από αγώνες που κρίθηκαν στα τρία σετ από Πέτρα Κβίτοβα, Καρολίνα Μούτσοβα και Κόκο Γκάουφ.

Τότε, λοιπόν η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια πήρε την απόφαση, με τη στήριξη του προπονητή της Τομ Χιλ, να αποσυρθεί σε ελληνικό νησί «για να ανακαλύψει την εσωτερική της φλόγα».

Λίγες ημέρες μετά η Σάκκαρη, όπως περιγράφει η ίδια, έστειλε μήνυμα στον Χιλ και του είπε: «Τομ είμαι έτοιμη να επιστρέψω στα κορτ. Είμαι σίγουρη ότι θα τα πάω περίφημα από εδώ και πέρα».

«Εκείνος τότε μου απάντησε, είμαι ενθουσιασμένος που η παίχτριά μου επιστρέφει από την απόσυρση» πρόσθεσε η Σάκκαρη.

Στις 6 το απόγευμα ο ημιτελικός

Ο αγώνας που διεξαχθεί στο κεντρικό court Philippe-Chatrier θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 18:00, ανάλογα με την εξέλιξη και του πρώτου ημιτελικού ανάμεσα στην 29χρονη Ρωσίδα, Αναστασία Παβλιουτσένκοβα με την έκπληξη του τουρνουά και Νο95 στον κόσμο, Ταμάρα Ζίντανσεκ.

Η Κρεϊτσίκοβα έχει 10 σερί νίκες και ρεκόρ 12-1 εφέτος στη χωμάτινη επιφάνεια, αλλά η Σάκκαρη έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και θα δώσει μεγάλη μάχη για να προκριθεί στον τελικό. Ο μεγάλος αγώνας της Σάκκαρη θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ1 και το Eurosport1.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Πέμπτης (10/06) στο Philippe-Chatrier:

1. Ντεσιρέ Κραφτσίκ/Τζο Σάλισμπερι - Ελενα Βέσνινα/Άσλαν Καράτσεφ (όχι πριν τις 13:00)

2. Αναστασία Παβλιουτσένκοβα - Ταμάρα Ζίντανσεκ (Μικτό διπλό, τελικός, όχι πριν τις 16:00)

3. Μπαρμπόρα Κρεϊτσίκοβα - Μαρία Σάκκαρη (όχι πριν τις 18:00)

Τα highlights της ιστορικής πρόκρισης

Η αφιέρωση με το «Hellas»

Την ώρα που έφευγε από το court η Σάκκαρη έγραψε τη λέξη Hellas στην κάμερα!

Χωρίς αμφιβολία, μόλις στα 25 της, η Μαρία κατάφερε να ξεπεράσει τη μητέρα της, τη σπουδαία, Αγγελική Κανελλοπούλου και κατά τη διάρκεια των δηλώσεων που έκανε στην ΕΡΤ, με διάθεση «πειράγματος», είπε την ατάκα: «Συγγνώμη μαμά, θα σε περιμένω στο Παρίσι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Απεργία: «Κατεβάζει ρολά» η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς – Πώς θα πάτε στη δουλειά σας