ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Έτοιμος για Τόκιο ο Ρότζερ Φέντερερ! - Στα 40 του για το πρώτο χρυσό μετάλλιο

Ρότζερ Φεντερερ
AP Images

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Ρότζερ Φέντερερ συμπεριλήφθηκε στη λίστα της Ελβετίας με τους αθλητές που θα βρεθούν στο βρεθούν στη μεγάλη γιορτή του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο θρύλος του τένις είχε αφήσει στα τέλη Ιουνίου ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ταξιδέψει στο Τόκιο, αλλά όπως φαίνεται θα δώσει κανονικά το παρών, αναζητώντας ένα μετάλλιο.

Στις 8 Αυγούστου ο Φέντερερ θα γιορτάσει τα 40ά γενέθλια του κι ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο απλό είναι ο μοναδικός σημαντικός τίτλος που λείπει από το παλμαρέ του.

«Θέλω να πάω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλά με την ομάδα μου αποφασίσαμε να αφήσουμε το Wimbledon να τελειώσει, να καθίσουμε και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια» τόνισε ο Ελβετός, ο οποίος παραδέχθηκε ότι: «Με την ομάδα μου, αποφασίσαμε να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση μετά το Wimbledon, επειδή το τουρνουά θα έχει αντίκτυπο, ανάλογα με το αν παίζω πολύ καλά ή πολύ άσχημα».

Το Grand Slam του Λονδίνου ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή, με τον Φέντερερ να βρίσκεται στον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης. Ο Ελβετός έχει ήδη αγωνιστεί σε τέσσερις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, κατακτώντας χρυσό στο διπλό με τον Σταν Βαβρίνκα στο Πεκίνο το 2008 και ασημένιο στο απλό τέσσερα χρόνια αργότερα στο Λονδίνο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 801 νέα κρούσματα, 173 διασωληνωμένοι, 6 νεκροί