ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η μεγάλη ώρα στο Australian Open – Κόντρα στον Μεντβέντεφ με έπαθλο τον τελικό!

Στέφανος Τσιτσιπάς
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Έλληνας τενίστας αντιμετωπίζει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, με έπαθλο μια θέση στον μεγάλο τελικό του Australian Open.

Ο Έλληνας τενίστας πραγματοποιεί μια εξαιρετική πορεία στο πρώτο Grand Slam του 2022, με αποκορύφωμα τη σαρωτική εμφάνιση κόντρα στον Γιανίκ Σίνερ.

Ο Τσιτσιπάς έχει την ευκαιρία να βρεθεί στον 11ο τελικό της καριέρας του και δεύτερο, όσον αφορά στα major τουρνουά, μετά την περσινή παρουσία του στο Roland Garros. Από την άλλη, ο Μεντβέντεφ έκανε μια επική ανατροπή στον προηγούμενο γύρο, καθώς απέκλεισε τον Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ, μολονότι βρέθηκε να χάνει με 2-0 σετ.

Οι τελικοί του Τσιτσιπά

Ο Τσιτσιπάς θα αναζητήσει την παρθενική του παρουσία στον τελικό του Australian Open και τη δεύτερη σε Grand Slam. Η πρώτη ήταν στο Roland Garros του 2021, όπου το Νο5 του κόσμου είχε κερδίσει τον Ρώσο στα προημιτελικά, ενώ συνολικά κυνηγάει τον 11ο τελικό της καριέρας του.

Η ένατη μονομαχία με τον Μεντβέντεφ

Οι δυο τους θα τεθούν αντιμέτωποι για ένατη φορά, με τον Έλληνα πρωταθλητή να έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση. Ο Τσιτσιπάς θα αναζητήσει την τρίτη του νίκη κόντρα στον Ρώσο τενίστα, θέλοντας παράλληλα να πάρει «εκδίκηση» για την περσινή ήττα στους «4» του Australian Open.

Η ώρα και το κανάλι

Ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ είναι ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός του προγράμματος στη Rod Laver Arena. Αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσει όχι πριν τις 10:30 ώρα Ελλάδας. Οι αγώνες του Australian Open μεταδίδονται τηλεοπτικά από το Eurosport, το οποίο μπορείτε να δείτε μέσα από τη Nova, το Vodafone TV και τη WIND Vision. Επίσης, μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του μεγάλου ημιτελικού μέσα από το LIVE BLOG του Newsbomb.gr

Τσιτσιπάς: «Έχω να μιλήσω μήνες με τον Μεντβέντεφ»

Ο Τσιτσιπάς τόνισε ότι μολονότι έχει να μιλήσει κάποιους μήνες με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ διατηρεί καλές σχέσεις μαζί του κι ότι η μόνη διαφορά που τους χωρίζει είναι μέσα στο γήπεδο. Ο Έλληνας πρωταθλητής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Η σχέση μας είναι καλή. Έγινε καλύτερη μετά το Laver Cup. Δεν έχουμε μιλήσει τους τελευταίους μήνες, αλλά η σχέση μας είναι ανταγωνιστική μόνο στο γήπεδο. Άλλωστε, παλεύουμε για το ίδιο όνειρο».

Μεντβέντεφ: «Είναι μεγάλος παίκτης ο Τσιτσιπάς»

Ο Μεντβέντεφ αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για τον Έλληνα τενίστα. Αναλυτικά όσα είπε για τον Τσιτσιπά: «Αν κοιτάξουμε τους καλύτερους, ήταν ικανοί να το κάνουν. Δεν ξέρω πώς, αλλά το έκαναν. Αν θέλω να είμαι μέρος αυτού του γκρουπ, αν και είμαι μακριά τώρα, θέλω να προσπαθήσω να το κάνω. Θα προσπαθήσω να αποθεραπευτώ όσο καλύτερα γίνεται να είμαι έτοιμος να παίξω με τον Στέφανο, διότι είναι μεγάλος παίκτης. Πρέπει να είμαι στα καλύτερά μου για να τον νικήσω».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.