ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Ράφα Ναδάλ «υποκλίθηκε» στον Έλληνα τενίστα – «Μεγάλο επίτευγμα»

Στέφανος Τσιτσιπάς Ράφα Ναδάλ
AP Images

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο «βασιλιάς του χώματος», Ράφα Ναδάλ έδωσε τα συγχαρητήριά του στον Έλληνα τενίστα για το «back to back» που έκανε στο Monte-Carlo Masters.

Ο Ισπανός τενίστας είναι τραυματίας και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί στο τουρνουά του Μονακό, ωστόσο δεν έχασε την ευκαιρία να σχολιάσει τον τελικό.

Σε μήνυμα του στο Instagram, ο Ναδάλ έγραψε «Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου στον τελικό. Υπέροχη εβδομάδα», για τον συμπατριώτη του, Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς – Φοκίνα, ο οποίος αγωνίστηκε στον πρώτο τελικό ATP της καριέρας του. Όσο για τον Έλληνα τενίστα, υπογράμμισε: «Συγχαρητήρια και στον Στέφανο για τον 2ο τίτλο του στο Μόντε Κάρλο. Μεγάλο επίτευγμα».

Από την πλευρά του ο διάσημος προπονητής, Πάτρικ Μουράτογλου, ανέφερε σε δική του ανάρτηση: «Σου είχα τυφλή εμπιστοσύνη από την πρώτη ημέρα. Με κάποιον τρόπο συνεχίζεις να ξεπερνάς τις προσδοκίες μου. Μπράβο για τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο στο Μόντε Κάρλο. Το άξιζες. Ήταν τιμή μου να το βλέπω από κοντά».

Στο Νο2 του ATP Race To Turin

Ο Τσιτσιπάς βρίσκεται σταθερά στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, ωστόσο με την πορεία του στο Μόντε Κάρλο πλησίασε τον Ναδάλ, ο οποίος βρίσκεται από πάνω του. Ο 23χρονος πρωταθλητής, μέσα στο 2022, έχει ρεκόρ 22-7, όντας ο τενίστας με τις περισσότερες νίκες στο tour, ενώ κέρδισε τρεις θέσεις στο ATP Race To Turin, όπου βρίσκεται πλέον στο Νο2. Είναι η ειδική βαθμολογία που οδηγεί στα ATP Finals.

Το χρηματικό έπαθλο που κέρδισε στο Μόντε Κάρλο

Ο 23χρονος τενίστας νίκησε 2-0 σετ τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς - Φοκίνα και πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο μέσα στο 2022. Παράλληλα, εξασφάλισε ένα σημαντικό χρηματικό έπαθλο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει οι διοργανωτές, θα πάρει 836.335 ευρώ, ενώ ο Νταβίντοβιτς – Φοκίνα κέρδισε ως φιναλίστ 456.720 ευρώ.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Του «πάει» η Γαλλία, το εντυπωσιακό επίτευγμά του – Σταθερά στο Νο5 του κόσμου

Στέφανος Τσιτσιπάς: Τα ιστορικά «κατορθώματα» του στο Monte-Carlo Masters

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η απονομή κι η ανάκρουση του εθνικού ύμνου (video)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το χρηματικό έπαθλο που κερδίζει μετά την κατάκτηση του Monte-Carlo Masters

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Πρίγκιπας» στο Μόντε Κάρλο – Έκανε το ιστορικό «back to back»