ΣΠΟΡ

Τεχνική Κολύμβηση: Η Ελλάδα συνεχίζει τη συλλογή μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων / Νεανίδων!

Ελλάδα
koe.org.gr

Άλλα τέσσερα μετάλλια πρόσθεσε στη συλλογή της η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων / Νεανίδων στην Τεχνική Κολύμβηση.

Κατά τη διάρκεια της τέταρτης ημέρας στη διοργάνωση που διεξάγεται στο Πόζναν της Πολωνίας, οι Έλληνες αθλητές κατέκτησαν δύο χρυσά και δύο ασημένια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των αγώνων εξελίσσεται ο Γιώργος Καλτσουκαλάς, ο οποίος κατέκτησε χρυσό μετάλλιο και στον τελικό των 50 μ. άπνοια Νέων με τον εκπληκτικό χρόνο 14.78, που αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ.

Στο ίδιο αγώνισμα, ο Νίκος Δαβίτης πήρε το ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 15.37 κι έτσι η Ελλάδα έκανε για άλλη μια φορά το θριαμβευτικό 1-2. Την απονομή έκανε το μέλος του ΔΣ της ΚΟΕ και Ταμίας της CMAS, Ηλίας Ξιάρχος.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε και η εκπληκτική Εθνική σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. επιφάνεια Νέων, με τους Απόστολο Λαμπαδάρη, Νίκο Δαβίτη, Ηλία Καλφίδη, Γιώργο Καλτσουκαλά, που στον τελικό του αγωνίσματος πέτυχε χρόνο 2.30.46.

Το δεύτερο ασημένιο μετάλλιο της ημέρας για την Ελλάδα κατέκτησε ο Ηλίας Καλφίδης στα 800 μ. επιφάνεια Νέων (στις γρήγορες σειρές το απόγευμα) με 6.37.70. Ο Βαγγέλης Νικολαΐδης ήταν 4ος με 6.46.83.

Στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ100 μ. επιφάνεια Νεανίδων η Εθνική με τις Χριστίνα Βρέτζου, Ζωή Κουτουρούσιου, Γεωργία Περάκη και Κατερίνα Μανιάτη πήρε την 4η θέση με 2.53.81.

Στο ίδιο αγώνισμα των Νεανίδων (800 μ. επιφάνεια), η Ζωή Κουτουρούσιου πήρε την 9η θέση με 7.32.78.

Ροή Ειδήσεων