ΣΠΟΡ

Wimbledon: Νόβακ Τζόκοβιτς και Νικ Κύργιος έχουν ραντεβού με την ιστορία – Η ώρα και το κανάλι

Wimbledon Νόβακ Τζόκοβιτς Νικ Κύργιος
Twitter: @Wimbledon

Wimbledon: Νόβακ Τζόκοβιτς και Νικ Κύργιος θα διεκδικούν τον τίτλο στον σημερινό τελικό, όπου αμφότεροι έχουν ραντεβού με την ιστορία.

Η μεγάλη ώρα έφτασε! Η εμπειρία του Σέρβου «θρύλου» θα τεθεί αντιμέτωπη με την «τρέλα» του Ελληνοαυστραλού, σε μια μονομαχία που υπόσχεται πολλές συγκινήσεις. Το σίγουρο είναι ότι το έπαθλο είναι μεγάλο, με αμφότερους τους τενίστες να έχουν ραντεβού με την ιστορία.

Ο Τζόκοβιτς έχει ηδη γράψει ιστορία, καθώς αυτή είναι η 32η παρουσία του σε τελικό Grand Slam. Είναι πλέον μόνος πρώτος στη σχετική λίστα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ρότζερ Φέντερερ. Από εκεί και πέρα, θα επιδιώξει να γίνει μόλις ο τέταρτος τενίστας (Μποργκ, Σάμπρας και Φέντερερ οι άλλοι τρεις) που θα κατακτήσει τέσσερις σερί τίτλους στο βρετανικό Grand Slam στην Open Era.

Επίσης, αν τα καταφέρει θα φτάσει συνολικά τις εφτά κατακτήσεις, θα πιάσει στη δεύτερη θέση της λίστας τον Πιτ Σάμπρας και θα είναι πίσω μόνο από τον Ρότζερ Φέντερερ (βλ. 8). Τέλος, διεκδικεί τον 21ο τίτλο σε Grand Slam και θα αφήσει πίσω του τον Ελβετό «θρύλος» (βλ. 20), με τον Ράφα Ναδάλ να είναι στην κορυφή με 22!

Νικ Κύργιος: Αήττητος κόντρα στον Τζόκοβιτς

Ο Νικ Κύργιος, από την πλευρά του, θα αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα τίτλου σε major τουρνουά στην καριέρα του. Στον συνολικά δέκατο τελικό του θα προσπαθήσει να πανηγυρίσει τον έβδομο και χωρίς καμία αμφιβολία πιο σημαντικό τίτλο του.

Ο Ελληνοαυστραλός μπορεί να περηφανεύεται για κάτι που οι περισσότεροι στο παγκόσμιο τένις, μπορούν μόνο να ονειρευτούν. Συγκεκριμένα, ο Κύργιος είναι αήττητος κόντρα στον Τζόκοβιτς, μετρώντας δύο νίκες στις ισάριθμες προηγούμενες συναντήσεις τους. Αμφότερες οι επικρατήσεις ήρθαν το 2017, στο Indian Wells (2-0) και το Ακαπούλκο (2-0).

Η ώρα και το κανάλι του τελικού

Ο τελικός του Wimbledon ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Νικ Κύργιο θα διεξαχθεί το απόγευμα της Κυριακής (10/7). Συγκεκριμένα, το ματς τίτλου θα ξεκινήσει στις 16:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports Prime.

Σχετικές ειδήσεις