ΣΠΟΡ

Volley League – Ένα βήμα απ’ τον τελικό ο ΠΑΟΚ, 3-2 στην έδρα του Παναθηναϊκού

Volley League – Ένα βήμα απ’ τον τελικό ο ΠΑΟΚ, 3-2 στην έδρα του Παναθηναϊκού

Το 2-0 στις νίκες έκανε ο ΠΑΟΚ επικρατώντας στο κλειστό του Αγίου Θωμά του Παναθηναϊκού και αναζητά μία ακόμη για να προκριθεί στους τελικούς.

Πολύ κοντά σε μια σπουδαία πρόκριση βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης για τη Volley League είχε πάρει το πρώτο ματς της σειράς με τον Παναθηναϊκό. Στον Άγιο Θωμά έπαιξε με αποφασιστικότητα και χωρίς άγχος, κόντρα στο «τριφύλλι» που έμοιαζε να μην έχει ενέργεια, λύσεις και ψυχραιμία. Έτσι ο «δικέφαλος» πήρε το ντέρμπι με 3-2 σετ και έφτασε το 2-0 στις νίκες.

Πλέον, οι «ασπρόμαυροι» απέχουν μόλις μία νίκη απ’ την πρόκρισή τους στους τελικούς του Πρωταθλήματος, όπου αν τα καταφέρουν να βρεθούν θα τους δοθεί η δυνατότητα να διεκδικήσουν τον τίτλο. Απ’ την άλλη ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο, σε μια σεζόν που αν δεν προκριθούν στον τελικό θα είναι αποτυχημένη, δεδομένης και της απώλειας του ευρωπαϊκού τίτλου.

Το ματς ήταν συναρπαστικό, με τους Θεσσαλονικείς να προηγούνται στα σετ κατακτώντας άνετα το πρώτο με 12-25. Ο Παναθηναϊκός απάντησε με 25-16 και από το 1-1 και μετά το ματς έγινε ντέρμπι για τα καλά. Οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα 2-1 με 25-23 στο τρίτο σετ, αλλά ο ΠΑΟΚ με ψυχραιμία στις κρίσιμες στιγμές ισοφάρισε σε 2-2 (21-25). Στο τάι μπρέικ ο «δικέφαλος» πήρε μια διαφορά 2-3 πόντων στις καθοριστικές στιγμές και έτσι έφτασε στο 13-15 που του έδωσε την μεγάλη νίκη.

Τα σετ: 12-25, 25-16, 25-23, 21-25, 13-15