ΣΠΟΡ

NFL: Ολοκληρώθηκε η ακριβότερη πώληση ομάδας στον κόσμο! Deal πάνω από 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων

NFL: Ολοκληρώθηκε η ακριβότερη πώληση ομάδας στον κόσμο! Deal πάνω από 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων
AP Foto/Nick Wass, Archivo

NFL: Ιστορία έγραψε η συμφωνία για την πώληση των Washington Commanders από το ζεύγος Σνάιντερ σε σχήμα επιχειρηματικών με επικεφαλής τον Τζον Χάρις, ιδιοκτήτη των Σίξερς και τη συμμετοχή του Μάτζικ Τζόνσον.

Μυθικό είναι το deal που επετεύχθη μεταξύ των Ντάνιελ και Τάνια Σνάιντερ και του επιχειρηματικού σχήματος που ηγείται ο Τζον Χάρις για την αγοραπωλησία των Washington Commanders που μετέχουν στο NFL.

Οι δύο πλευρές ήταν σε συζητήσεις το προηγούμενο διάστημα και τελικά, το ζεύγος Σνάιντερ που είχε στην κατοχή του την ομάδα της Ουάσιγκτον, έκανε δεκτή την πρόταση των 6.05 δισεκατομμυρίων δολαρίων που τους κατέθεσε ο μεγαλομέτοχος των Σίξερς.

Οι Ντάνιελ και Τάνια Σνάιντερ είχαν αποκτήσει τους Washington Commanders τον Μάιο του 1999 έναντι 800 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν… χρειαστεί για να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και το ιδιόκτητο στάδιο. Μάλιστα, το εν λόγω ποσό, αποτέλεσε ρεκόρ για την εποχή.

Μερικά χρόνια αργότερα, το ζεύγος Σνάιντερ εμπλέκεται σε μία ακόμα ιστορική αγοραπωλησία, καθώς τα 6.05 δισεκατομμύρια δολάρια που ορίστηκαν ως τίμημα για τη συμφωνία με την ομάδα των επιχειρηματιών που ηγείται ο Τζος Χάρις, δεν έχουν προηγούμενο.

Ο ιδιοκτήτης των Σίξερς είναι πλέον ο μεγαλομέτοχος των Washington Commanders με το ποσοστό του να ανέρχεται στο 30%, ενώ στο εν λόγω σχήμα μετέχει και ο Μάτζικ Τζόνσον με ποσοστό 4%.

Σχετικές ειδήσεις