ΣΠΟΡ

Μίλτος Τεντόγλου: «Όταν σκύβει το κεφάλι, κάνει το θαύμα του»

Μίλτος Τεντόγλου

«Δεν έχει καμία υπεροψία ο Μίλτος», λένε οι συγγενείς του για την επιτυχία του 

Το χρυσό παιδί του ελληνικού στίβου, το έκανε ξανά το θαύμα του. Ο Μίλτος Τεντόγλου πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και το πανηγύρισε έξαλλα όλη η Ελλάδα. Ο 25χρονος Γρεβενιώτης έκανε τους συμπατριώτες του να καμαρώνουν για το 8,52μ. που τον έστειλε στην κορυφή του πλανήτη, σε μέρες δύσκολες για την χώρα.

Μία μέρα μετά την τεράστια επιτυχία του, έγινε και η επίσημη απονομή των μεταλλίων στο αγώνισμα. Ο Τεντόγλου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κρέμασε στο στήθος του το χρυσό μετάλλιο και έκανε τους πάντες να ανατριχιάσουν όταν προς τιμήν του παιάνισε ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας στη Βουδαπέστη και η Ελληνική σημαία υψώθηκε στο ψηλότερο σημείο.

Η θεία του Μίλτου Τεντόγλου, Δέσποινα Τεντόγλου, μίλησε στην κάμερα του MEGA, λέγοντας: «Είχαμε και συγκίνηση και άγχος μεγάλο μέχρι να κάνει το τελευταίο άλμα στο 8.52. Εμείς το περιμέναμε όμως, γιατί όταν ο Μίλτος σκύβει το κεφάλι και λέει ότι θα το κάνει, το κάνει. Ήμασταν σίγουροι ότι όντως δεν θα έχανε την πρώτη θέση. Φέτος ήταν προετοιμασμένος για όλα».

Στο ερώτημα τι άνθρωπος είναι ο Μίλτος Τεντόγλου, η θεία του απάντησε: «Είναι ένα παιδί χαμηλών τόνων, ολιγόλογος και έχει στόχους, ξέρει τις δυνατότητές του. O Μίλτος είναι ο μοναδικός αθλητής που στην ηλικία των 17 ετών βρέθηκε μόνος του στην Ολυμπιάδα του Ρίο και από τότε είναι ασταμάτητος. Δεν έχει καμία υπεροψία ο Μίλτος, οι φίλοι του οι παιδικοί είναι στα Γρεβενά κι όταν έρχεται εδώ βγαίνει μαζί τους για ποτάκια».