Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΣΠΟΡ

Τα 4 αδέρφια που κάνουν την Ελλάδα υπερήφανη στο καράτε

Newsbomb

Τα αδέρφια Ξένου είναι το ελληνικό καράτε: Το ιστορικό χρυσό του Στέφανου, η μάχη της Τζωρτζίνας με τον καρκίνο και τα όνειρα των Διονύση και Λυδία

Τέσσερα αδέρφια με αγάπη για το καράτε που μας κάνουν διαρκώς υπερήφανους.

Πριν λίγο καιρό ο Στέφανος Ξένος στέφθηκε στη Βουδαπέστη Παγκόσμιος πρωταθλητής στο καράτε, μια διάκριση που είχε να έρθει για τη χώρα μας 13 ολόκληρα χρόνια. Αυτή του η επιτυχία στάθηκε η αφορμή για να τον γνωρίσουμε καλύτερα. Δεν είναι όμως ο μόνος που ασχολείται με το καράτε αφού τόσο ο αδερφός του Διονύσης- στον οποίο και αφιέρωσε το χρυσό- όσοι και οι αδελφές του Τζωρτζίνα και Λυδία είναι πρωταθλήτριες στο καράτε. Μάλιστα η Τζωρτζίνα έχει και μια ξεχωριστή ιστορία δύναμης, αφού έχει βγει νικήτρια από τη μάχη με τον καρκίνο σε εφηβική ηλικία. Όλη η οικογένεια μίλησε στην εκπομπή «ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ» και συγκλόνισε με όσα ειπώθηκαν.

Για το παγκόσμιο χρυσό του Στέφανου, ο ίδιος δήλωσε:

«Οι στιγμές στη Βουδαπέστη ήταν εκπληκτικές, μοναδικές. Ένα χρυσό σε παγκόσμιο ανδρών δε μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο, ειδικά σε ένα άθλημα σαν το καράτε που δεν είναι ολυμπιακό άθλημα πια, και κατ' εμέ πάρα πολύ άδικα γιατί μιλάμε για ένα σπουδαίο άθλημα, μια τέχνη πραγματική».

Ο Διονύσης ανέφερε: «Όταν είδα τον Στέφανο στο πρώτο σκαλί του βάθρου ήταν για μένα η απόλυτη υλοποίηση ενός ονείρου που είχαμε οι δυο μας από πολύ πολύ μικρή ηλικία: κάποτε να μπορέσουμε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών, δύο αδέρφια που ξεκίνησαν μόνα τους, να προπονούνται μόνα τους, να μπορέσουμε μια μέρα να το πετύχουμε μαζί. Και είχαμε υποσχεθεί να το κάνουμε ΜΑΖΙ, ανεξάρτητα αν θα το κάνω εγώ, αυτός ή και οι δύο μας»

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ο Στέφανος Ξένος εξομολογήθηκε:

«Έχει πάρα πολύ σκοτάδι ο δρόμος μέχρι την κορυφή και δε ξέρω πόσοι άνθρωποι μπορούν να το καταλάβουν αυτό. Για παράδειγμα εγώ πρέπει και να πάω στο Πανεπιστήμιο, ταυτόχρονα να προπονούμαι επαγγελματικά για να κατακτήσω ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα- μιλάμε για τρομακτικό επίπεδο- και ταυτόχρονα πρέπει και να δουλεύω γιατί κάπως πρέπει να βγουν τα προς το ζην. Οπότε λυπάμαι που το λέω είναι πάρα πολύ δύσκολο σ' αυτό το κράτος να συνεχίσουν να είναι πρωταθλητές αυτοί που είναι ήδη.»

Ο Διονύσης με τη σειρά του είπε στην κάμερα: «Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να παλεύουμε με θηρία του εξωτερικού υπό εντελώς άνισες συνθήκες γιατί αυτοί είναι επαγγελματίες αθλητές, έχουν ότι χρειάζονται, ενώ εμείς και δεν έχουμε ούτε την προβολή που μας πρέπει. Και όταν δεν έχεις να κερδίσεις κάτι το κάνεις επειδή η ψυχή σου σε προστάζει να ακολουθήσεις ένα όνειρο.»

Για την μάχη της Τζωρτζίνας με τον καρκίνο, η αθλήτρια αποκάλυψε:

«Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα στην εφηβεία μου όταν διαγνώστηκα με καρκίνο. Πέρασα πολύ πόνο και πολλές δυσκολίες στην ενασχόλησή μου με την αθλητισμό γιατί απαγορευόταν μέχρι και να συνεχίσω το καράτε. Για μένα η μεγαλύτερή μου νίκη δεν είναι κανένα από τα μετάλλια που έχω κερδίσει αλλά ότι κατάφερα να ξεπεράσω κάθε φόβο, κάθε πόνο, όλους τους δαίμονες του παρελθόν αλλά και ανυπέρβλητα όρια.»

Για τη χρησιμότητα του καράτε στην αυτοάμυνα η Λυδία Ξένου είπε χαρακτηριστικά:

«Πλέον ο αριθμός των κοριτσιών που ασχολούνται με το καράτε ξεπερνάει των αγοριών γιατί η αυτοάμυνα είναι πλέον πολύ χρήσιμη καθώς ζούμε σε περίεργες και δύσκολες εποχές. Γι' αυτό ακριβώς δε μετανιώνω καθόλου που επέλεξα το δρόμο του καράτε, καθώς εκτός από τον πρωταθλητισμό, τους αγώνες, τα μετάλλια...άμα μου πετύχει κάποιο περιστατικό στο δρόμο μου δίνει την αυτοπεποίθηση να μπορώ να το αντιμετωπίσω χωρίς να πανικοβληθώ».