ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Διέλυσε την Καντού ο Ολυμπιακός!

Διέλυσε την Καντού ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός έκανε το χρέος του απέναντι στην Καντού (νίκησε με 86-61), αλλά η νίκη της Μπιλμπάο στην Τουρκία επί της Φενερμπαχτσέ τον αναγκάζει να πάει μόνο για τη νίκη απέναντι στη Νανσί την τελευταία αγωνιστική για να προκριθεί.

Κορυφαίοι για τους «ερυθρόλευκους» ήταν οι Βασίλης Σπανούλης, Κάιλ Χάινς, Γιώργος Πρίντεζης και Λάζαρος Παπαδόπουλος οι οποίοι πέτυχαν από 22, 12, 14 και 12 πόντους αντίστοιχα. Από την πλευρά της ιταλικής ομάδας ξεχώρισε οΜίτσοβ ο οποίος σταμάτησε στους 17 πόντους.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς οι Ιταλοί εμφανίστηκαν ανταγωνιστικοί στο κλειστό του ΣΕΦ και μέχρι τα μέσα της πρώτης περιόδου οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες. Οι γηπεδούχοι ωστόσο στα τελευταία λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα παίζοντας πολύ καλή άμυνα αρχικά, και στη συνέχεια έτρεξαν στον αιφνιδιασμό με αποτέλεσμα η περίοδος να ολοκληρωθεί με 18-12 υπέρ του συγκροτήματος του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν και πάλι το παιχνίδι στα ίσα, ωστόσο η τριάδα της περιφέρειας Σπανούλης, Σλούκας και Μάντζαρης απέδωσε αμυντικά με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να πάρει εκ νέου προβάδισμα. Έτσι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους «ερυθρόλευκους» μπροστά στο σκορ με 38-29, με τον Γιώργο Πρίντεζη να πραγματοποιεί εξαιρετικό παιχνίδι.

Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr