ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αδρεναλίνη ο ΑΠΟΕΛ -στους 8 της Ευρώπης-

Αδρεναλίνη ο ΑΠΟΕΛ -στους 8 της Ευρώπης-

Μεγαλειώδης πρόκριση για την ομάδα του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος κέρδισε με σκορ 1-0 την Λιόν ισοφαρίζοντας το πρώτο ματς και πέρασε στην επόμενη φάση στη διαδικασία των πέναλτι.

Η Κυπριακή ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε με γκολ του Μαντούκα μόλις στο 9ο λεπτό να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Αυτό επέτρεψε στο σύνολο του Γιοβάνοβιτς να ονειρεύεται και έτσι όσο περνούσε η ώρα ο ΑΠΟΕΛ αποκτούσε όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Οι Κύπριοι έχασαν ευκαιρίες –κυρίως λόγο της επιπολαιότητας των παικτών στα τελειώματα των φάσεων- να πετύχουν άλλο ένα τέρμα κι έτσι ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί η Κυπριακή ομάδα οπισθοχώρησε, χωρίς ευτυχώς να το πληρώσει και αφού οι Γάλλοι δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάποιο γκολ οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς πίστεψαν στο θαύμα και τελικά το πέτυχαν.

Στην διαδικασία των πέναλτι ο Χιώτης απέκρουσε τις εκτελέσεις των Λακαζέτ και Μπάστος και έστειλε στους «8» την ομάδα του και όλη την Κύπρο στα ουράνια.

Οι συνθέσεις:

ΑΠΟΕΛ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Χιώτης, Πουρσαϊτίδης, Ολιβέιρα, Ζόρζε, Μποαβεντούρα, Μοράις, Σόουζα (94΄ Αλεξάνδρου), Μαντούκα, Χαραλαμπίδης (77΄ Μαρσίνιο), Αΐλτον, Σολάρι (74΄ Τρικόφσκι)

ΛΙΟΝ (Ρεμί Γκαρντ): Λιορίς, Ρεβεϊγιέρ, Κρις, Μπακαρί Κονέ, Σισοκό, Γκοναλόν, Κάλστρομ, Έντερσον (73΄ Γκομίς), Μπάστος, Μπριάν (100΄ Λακαζέτ), Λόπες