ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΣΑΠ: Αμετακίνητοι στη θέση μας

ΠΣΑΠ: Αμετακίνητοι στη θέση μας

Παρά την ανακοίνωση της Football League για κανονική διεξαγωγή των αγώνων το σαββατοκύριακο (29-30/3) οι παίκτες δεν δείχνουν διατεθειμένοι να κάνουν πίσω.

Στα άκρα φαίνεται πως οδηγείται η υπόθεση της αποχής των παικτών από τις αναμετρήσεις της Football League για την 26η αγωνιστική. Παρά την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής που ανέφερε πως θα υπάρξει κανονικά… δράση το σαββατοκύριακο (29-30/3), ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, Διονύσης Δημόπουλος, υπογράμμισε ότι η απόφαση των παικτών δεν αλλάζει.

«Είμαστε αμετακίνητοι στη θέση μας. Δεν θέλουμε υποσχέσεις, ούτε λόγια, θέλουμε να καταβληθεί το ποσό που είναι υποχρεωμένη για κάθε ΠΑΕ. Το ποσό των 8.000 ευρώ δεν θα έπρεπε να δημιουργεί πρόβλημα σε καμία ομάδα, όταν ένας ποδοσφαιριστής παίρνει 600 ευρώ μισθό. Η διαδικασία της αποχής συνεχίζει και είναι απόφαση όλων των μελών» τόνισε μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Επίσης, συμπλήρωσε: «Όπως όλοι γνωρίζουν, έχουμε υπογράψει κάποια μνημόνια για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε κάποιες ΠΑΕ και προέδρους προς οφειλές προς τα μέλη μας. Γι’ αυτό και έχει ιδρυθεί το εγγυητικό ταμείο. Αυτό αφορά ουσιαστικά ομάδες που πέφτουν από τις επαγγελματικές κατηγορίες για ερασιτεχνικές –για οποιοδήποτε λόγο. Όταν λοιπόν συμβαίνει κάτι τέτοιο, το 99% των μελών μας μέχρι σήμερα δεν μπορούσε να εισπράξει τις οφειλές του. Μέσω αυτού του ταμείου, λοιπόν, κάθε ομάδα είναι υποχρεωμένη να υποβάλλει ένα ποσό, έτσι ώστε ο κάθε παίκτης να παίρνει κάτι αν τυχόν κάποια ομάδα υποβιβαστεί. Κάναμε πολύ υπομονή, εξαντλήσαμε τα περιθώρια, δεν έχει μπει το απαιτούμενο ποσό που έχουμε υπογράψει και γι’ αυτό αποφασίσαμε όλο το Δ.Σ, οι αρχηγοί των 23 ομάδων και όλοι μαζί να προβούμε σε αυτή την απόφαση, την αποχή δηλαδή».

Στη συνέχεια, ανέφερε: «Μιλάμε για ένα ποσό της τάξεως των 8.000 που πρέπει να βάζει κάθε ομάδα, βάσει του μνημονίου που έχουν υπογράψει από κοινού όλοι οι φορείς. Έχουν βάλει ένα μέρος των χρημάτων, αλλά ούτε καν αυτό που αντιπροσωπεύει την περσινή σεζόν! Εδώ και 2,5 χρόνια έχουμε αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις με τις δύο διοργανώτριες αρχές (Σούπερ Λίγκα, Football League) και την ΕΠΟ για το καλό του ποδοσφαίρου. Μέχρι τώρα δεν είχαμε καν ασφαλιστική κάλυψη για τους ποδοσφαιριστές μας κι ενώ το επάγγελμά του είναι άκρως επικίνδυνο για την καριέρα του καθενός! Το 2012 το λύσαμε αυτό το πρόβλημα εν μέρει σε συνεργασία με την Football League».

Διαβάστε επίσης:
Football League: Κανονικά η 26η αγωνιστική