ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ 2014-Μόρας: «Πάμε να κερδίσουμε όλα τα ματς»

Μουντιάλ 2014-Μόρας: «Πάμε να κερδίσουμε όλα τα ματς»

Ο διεθνής αμυντικός της Εθνικής μας αναφέρθηκε για τους στόχους της Εθνικής μας ομάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας, στον αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος, αλλά και ποιες είναι οι επικρατέστερες χώρες για να κατακτήσουν το Μουντιάλ.

Όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μόρας στον «Αθήνα 9,84»:

Για τους στόχους της Εθνικής μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας: «Σίγουρα η πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι ό,τι καλύτερο και εύχομαι πραγματικά να ζήσουμε τον παλμό που θα έχει ο κόσμος και εμείς που θα είμαστε στη βάση μας, στο ξενοδοχείο, κάτι το οποίο δεν ζήσαμε στη Νότια Αφρική, λόγω των αυστηρών μέτρων. Εύχομαι να είναι όλα καλά και να το ευχαριστηθούμε όσο μπορούμε. Όλοι μέσα μας πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Πάμε να κερδίσουμε όλα τα ματς, αν γίνεται. Σε κάθε ματς μπαίνεις για να κερδίσεις. Δεν μπαίνεις για να χάσεις, οπότε στόχος μας είναι να βρεθούμε σε καλή κατάσταση και να κάνουμε ό,τι μπορεί ο καθένας -και ατομικά και ομαδικά- πάνω απ' όλα για να μπορέσουμε να φτάσουμε την ομάδα ακόμα πιο ψηλά. Ο στόχος μας είναι να καταφέρουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Το καλό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι ότι πετυχαίνεις ομάδες, οι οποίες έχουν τελείως διαφορετικές κουλτούρες, παίζουν τελείως διαφορετικό ποδόσφαιρο, οπότε δεν μπορείς να ξέρεις τι να περιμένεις».

Για τον αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος: «Το κυριότερο είναι να βρεθεί ένας προπονητής, ο οποίος θα πάρει την σκυτάλη από τον κ. Σάντος και θα έχει όρεξη για δουλειά, θα γνωρίζει τι θα συναντήσει, θα είναι ένας προπονητής καταξιωμένος, οπότε θα είναι ακόμα πιο εύκολα γι' αυτόν να συνεχίσει αυτή την πορεία».

Για το αν έχει βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Δεν νομίζω ότι έχει βελτιωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και το ελληνικό πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι ότι έχει βελτιωθεί ο Έλληνας ποδοσφαιριστής. Ο Έλληνας πάντα είχε τη δυνατότητα να καταφέρει κάτι παραπάνω. Τώρα, του δίνεται η ευκαιρία στο εξωτερικό, είναι ακόμα πιο εύκολο και το αποδεικνύει. Δυστυχώς, δεν έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε το δικό μας πρωτάθλημα, το δικό μας ποδόσφαιρο. Αυτό είναι που μας τρελαίνει εμάς, τους ποδοσφαιριστές, αλλά ευτυχώς ο Έλληνας ποδοσφαιριστής καταφέρνει και κρατάει την σημαία ψηλά».

Για την απουσία του Φαλκάο: «Δεν αλλάζει κάτι με την απουσία του Φαλκάο. Ξέρουμε, βέβαια, ότι αν ήταν απόλυτα έτοιμος, είναι ένας ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης και έτσι είναι θετικό που απουσιάζει. Αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι στην δική μας νοοτροπία, στον τρόπο σκέψης και στον τρόπο παιχνιδιού που θα πρέπει να ακολουθήσουμε. Αν εμείς δεν είμαστε συγκεντρωμένοι, δεν πρόκειται να καταφέρουμε αυτό που έχουμε βάλει ως στόχο από την αρχή. Οπότε, αν εμείς κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε ψηλά».

Για τα φαβορί του Μουντιάλ: «Οποιαδήποτε από τις μεγάλες ομάδες, είτε είναι η Γερμανία, η Ισπανία, η Βραζιλία, η Αργεντινή φτάσει μέχρι τον τελικό δεν θα είναι έκπληξη. Άρα, δεν μπορείς να πεις ποια θα είναι καλύτερη. Σίγουρα το αβαντάζ το έχουν οι ομάδες που αγωνίζονται εκεί, όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή και όλες αυτές οι ομάδες που έχουν παίξει πολλές φορές σε τέτοιες θερμοκρασίες. Ένα μικρό προβάδισμα το έχουν».

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου: Οι «βόμβες» της πρεμιέρας των Μουντιάλ(videos)

Μπέλο Οριζόντε: Πρεμιέρα στην… πρωτεύουσα (photos+video)

Μουντιάλ 2014 - Γκέκας: «Κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο μας»

Βραζιλία ημέρα 4η: Επόμενη στάση... Μπέλο Οριζόντε

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: «Σαρώνει» η πρώτη γκάφα της FIFA

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Βραζιλία είναι έτοιμη (video)

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου: Η μαγεία των Μουντιάλ (video)

Μουντιάλ 2014: Δείτε το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ–Θα σας καθηλώσει

Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Υποκλίθηκε στον Μέσι ο… Ρόνι (vid)