ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ο πιτσιρικάς που τρέλανε τον Βενγκέρ

Ο πιτσιρικάς που τρέλανε τον Βενγκέρ

Μέχρι σήμερα, τον γνώριζαν ελάχιστοι. Σήμερα τον έμαθαν αρκετοί και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, στο εγγύς μέλλον θα τον μάθει όλος ο κόσμος, καθώς ο Γιώργος Σπανουδάκης διαθέτει τόσο ποδοσφαιρικό ταλέντο, όσο απαιτείται για να γίνει διάσημος.

Αν δεν διέθετε, δεν θα έπαιρνε ποτέ μεταγραφή στη Μπαρτσελόνα σε ηλικία 11 ετών και βέβαια δεν θα «ανάγκαζε» ποτέ έναν Αρσέν Βενγκέρ να ζητήσει από τη διοίκηση της Άρσεναλ την απόκτησή του, καθώς τον θεωρεί μεγάλο κεφάλαιο για το μέλλον.

Ο Σπανουδάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 1998, αλλά πολύ γρήγορα, σε ηλικία μόλις δύο ετών, πέρασε τα σύνορα μαζί με τους γονείς του. Προορισμός η Γερμανία. Η καλύτερη απόφαση που πήρε ο πατέρας του, όπως αποδείχθηκε, δεδομένου ότι εκεί διδάχθηκε ποδόσφαιρο και όχι μπάλα, που θα μάθαινε στη χώρα μας.

Στα έξι του εντάχθηκε στον σύλλογο Opel Ruesselsheim. Που να «χωρέσει» εκεί με το ταλέντο που διέθετε; Μέσα σε μόλις έναν χρόνο, είχε προλάβει να μαγνητίσει τα βλέμματα μεγάλων συλλόγων της Μπουντεσλίγκα.

Νικήτρια στη μάχη της απόκτησής του αναδείχθηκε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Επίσης πολύ μικρή για να χωρέσει το ταλέντο του. Στα 11 του, έζησε τη στιγμή που ονειρεύεται να ζήσει κάθε ποδοσφαιριστής, μαθαίνοντας ότι η Μπαρτσελόνα ενδιαφερόταν να τον εντάξει στην πιο διάσημη ποδοσφαιρική Ακαδημία στον κόσμο μαζί με αυτή του Άγιαξ. Στη Μασία.

Από τα 11 του, έως και την περασμένη εβδομάδα, ο Σπανουδάκης εκανε «παπάδες» για λογαριασμό των «μπλαουγκράνα». Σε τέτοιο βαθμό που πήρε πανάξια τη φανέλα με το «10» και ονομάστηκε «μικρός Μέσι».

Αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος και έχει εξαιρετική ντρίμπλα και ακρίβεια στις πάσες. Το δηλωμένο... ΠΑΟΚτσάκι μετακομίζει πλέον στο Λονδίνο και τις Ακαδημίες της Άρσεναλ, καθώς ο Βενγκέρ έχει πειστεί πως αποτελεί τεράστια επένδυση για το μέλλον.

Διαβάστε επίσης:

Ρεάλ Μαδρίτης: Παρουσιάστηκε ο… Βασιλιάς Χάμες!