ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Λύμπε»:«Τιμωρία στα αποβράσματα»

«Λύμπε»:«Τιμωρία στα αποβράσματα»
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι από τα πιο «βαριά» χαρτιά της νέας ΑΕΚ..

Ο Νίκος Λυμπερόπουλος είναι από τα πιο «βαριά» χαρτιά της νέας ΑΕΚ.

Ο «Λύμπε» γνωρίζει τον δρόμο των επιτυχιών και φέτος έχει αναλάβει να τον μάθει και στα νέα παιδιά. Θεωρεί ότι η ΑΕΚ μπορεί να έχει επιτυχίες, μιλάει για τα «αποβράσματα» που μόλυναν το ποδόσφαιρο και καλεί τους συμπαίκτες του να φέρουν τον κόσμο της ΑΕΚ πίσω στο γήπεδο.

- Θα μας κάνεις ένα σχόλιο για την προετοιμασία, για την «ελληνοποίηση» της ομάδας, αλλά και αν σου θυμίζει αυτή η σεζόν την περίοδο 2004-05;

«Γίνεται μια πολύ καλή προετοιμασία μέχρι στιγμής, αν και είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Σε ότι αφορά στο ελληνικό στοιχείο σίγουρα είναι ισχυρό αυτή τη χρονιά, αλλά δεν λέει τίποτα αυτό, απλά σε αριθμό είμαστε περισσότεροι Έλληνες. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πολύ ευχάριστο κλίμα και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και στην πορεία, όταν θα έρθουν πιο δύσκολες μέρες».

- Μέχρι στιγμής η προετοιμασία σου θυμίζει αυτή του Φερέρ;

«Ναι έχουν κοινά στοιχεία με τον Φερέρ, σε ότι αφορά στη φιλοσοφία. Νομίζω όμως ότι δεν πρέπει να γίνονται συγκρίσεις. Ο προπονητής είναι εδώ δεύτερη χρονιά, έχει μπει περισσότερο στο πνεύμα και της ομάδας και της ελληνικής νοοτροπίας και προσωπικά πιστεύω ότι θα ανταποκριθεί καλύτερα αυτό τον χρόνο».

- Σε έχουμε δει πολλές φορές, μαζί με τον Δέλλα και τον Καφέ να δίνετε οδηγίες στους νεαρούς παίκτες. Είναι ένας ρόλος που πρέπει να έχετε για να βοηθήσετε κι εσείς τον Χιμένεθ;

«Πιο πολύ αυτό γίνεται επειδή θέλουμε αυτά τα παιδιά να καθιερωθούν. Θα είναι μεγάλη ευχαρίστηση να «βγουν» παιδιά από την ομάδα και να γίνουν κολόνες στην πορεία, οι στυλοβάτες αυτής της προσπάθειες. Γι’ αυτό πολλές φορές βγαίνει ίσως; Και αρνητικά, λόγω της πίεσης της προπόνησης. Φωνάζουμε, μιλάμε, τσακωνόμαστε, αλλά είναι φυσιολογικό σε μια ομάδα.»

Διαβάστε περισσότερα στο onsports.gr