Η πρεμιέρα που δεν έγινε ποτέ

Η πρεμιέρα που δεν έγινε ποτέ

Πριν από αρκετούς μήνες, οι Ντάλας Μάβερικς κατέκτησαν το πρωτάθλημα σε μία «μυθική» τελική σειρά εναντίον των Μαϊάμι Χιτ.

Αυτές οι δύο ομάδες δεν πρόλαβαν να καταστρώσουν τα φετινά τους σχέδια, αφού οι εκπρόσωποι των παικτών και των ιδιοκτητών δεν υπέγραψαν την απαραίτητη συλλογική σύμβαση εργασίας, όποτε «κλειδώθηκε» το πρωτάθλημα από την 1η του Ιουλίου.Οι τελευταίες εξελίξεις ήταν εξαιρετικά αρνητικές, ως προς το μέλλον της φετινής σεζόν, αφού οι δύο πλευρές δεν πρόκειται να αλλάξουν άμεσα τις στάσεις τους.

Το «αγκάθι» βρίσκεται στο μοίρασμα των εσόδων, το οποίο ήταν 57-43% υπέρ των παικτών, σύμφωνα με την τελευταία συμφωνία. Πλέον, οι αθλητές έχουν υποχωρήσει στο 52%, ενώ οι ιδιοκτήτες επιμένουν στο 50%. Αυτή η διαφορά ισοδυναμεί με 1.5 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα έξι χρόνια!Η ουσία, όμως, είναι ότι κανονικά οι Μάβερικς θα αντιμετώπιζαν τους Μπουλς, οι Ρόκετς θα ταξίδευαν στο Γιούτα, για να ξεκινήσουν την σεζόν τους εναντίον των Τζαζ, ενώ οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ στο Λος Άντζελες για τους Λέικερς. Αντί για ματς, όμως, τα δεδομένα στον «μαγικό κόσμο» αποτελούνται αποκλειστικά από… δισεκατομμύρια δολάρια.