ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη στην προσπάθεια να γίνει το τένις πιο δημοφιλές στην Ελλάδα

Τσιτσιπάς και Σάκκαρη στην προσπάθεια να γίνει το τένις πιο δημοφιλές στην Ελλάδα

Τον τελευταίο καιρό τα ονόματα Τσιτσιπάς και Σάκκαρη «παίζουν» όλο και περισσότερο στη διεθνή, αθλητική ειδησεογραφία.

Το τένις, ένα άθλημα στο οποίο λίγοι Έλληνες έχουν καταφέρει να φτάσουν ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, έρχεται ξανά στο προσκήνιο. O Στέφανος και η Μαρία, εκτός από την καριέρα τους, ενδιαφέρονται και για κάτι άλλο. Να κάνουν το τένις το 3ο πιο αγαπητό άθλημα στην Ελλάδα, μετά το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Αυτό δηλώνει η Σάκκαρη και είναι αλήθεια ότι με την πορεία και τα αποτελέσματα των δύο νέων αθλητών, το τένις μπήκε ξανά στα σπίτια των Ελλήνων. Ας δούμε λίγο γιατί…

Ο Τσιτσιπάς φέτος γιόρτασε τα 20α γενέθλια του παίζοντας στον τελικό του Rogers Cup, απέναντι στο Ραφαέλ Ναδάλ. Και μπορεί να έχασε από τον Νο1 της κατάταξης, όμως για να φτάσει μέχρι εκεί πέρασε νικητής από τους Τζόκοβιτς, Άντερσον, Ζβέρεφ και Τιμ- μερικούς από τους κορυφαίους του κόσμου δηλαδή! Πριν από αυτό είχε καταφέρει να φτάσει στον τελικό του Όπεν της Βαρκελώνης και να προκριθεί στους 16 του Γουίμπλεντον, μια ιστορική στιγμή για το σύγχρονο, ελληνικό τένις. Ο «Στεφ» ασχολείται με το τένις από τα 6 του χρόνια και ήδη στα 2 χρόνια της ενήλικης καριέρας του έχει καταφέρει πάρα πολλά. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ πρόσφατα συμμετείχε στο Αμερικάνικο Όπεν.

Εκεί βρέθηκε και η Σάκκαρη, όμως και δυο τους αποκλείστηκαν στο 2ο γύρο του τουρνουά. Ο Τσιτσιπάς έχασε από το Ρώσο πρωταθλητή Μεντβέντεφ με 3-0 σετ, ενώ η Σάκκαρη αντιμετώπισε την Αμερικανίδα Σοφία Κένιν και έχασε με 2-1 σετ. Η Μαρία βρίσκεται στο Νο30 της κατάταξης στο γυναικείο μονό. Το 2015 ήταν η πρώτη χρονιά που πήγε σε Grand Slam, στο Αμερικάνικο Όπεν πάλι, όπου έφτασε στον πρώτο γύρο. Έκτοτε δίνει δυναμικά το παρόν και στα 4 Grand Slam, με κορυφαία χρονιά το 2017, όταν κατάφερε να φτάσει στον τρίτο γύρο και των τεσσάρων διοργανώσεων.

Το Αμερικάνικο Όπεν συνεχίζεται λοιπόν, χωρίς την παρουσία των δύο Ελλήνων. Φαβορί για την κατάκτηση του Αμερικάνικου Grand Slam ανδρών είναι οι Ναδάλ και Τζόκοβιτς, σύμφωνα με τη Sportingbet. Μάλιστα αν οι δύο κορυφαίοι, Ναδάλ και Φέντερερ, φτάσουν στον τελικό, θα είναι και η πρώτη φορά που θα έρχονται αντιμέτωποι στο Αμερικάνικο Όπεν. Ενώ οι δυο τους έχουν υπάρξει αντίπαλοι σε όλα τα τουρνουά Grand Slam, σε αυτό δεν έχουν «συναντηθεί» στο παρελθόν. Η διοργάνωση βρίσκεται στην προημιτελική φάση και μένει να δούμε ποιος θα πάρει την πολυπόθητη 1η θέση στο τέταρτο και τελευταίο Grand Slam για το 2018.