ΕΛΛΑΔΑ

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Άμεσο το λουκέτο στα μπαρ του συνωστισμού - Τα πρόστιμα

Επιβεβαίωση Newsbomb.gr: Άμεσο το λουκέτο στα μπαρ του συνωστισμού - Τα πρόστιμα
FACEBOOK

Άμεσο θα είναι πλέον το λουκέτο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία παραβιάζουν τους περιοριστικούς όρους λειτουργίας έναντι της εξάπλωσης του κορονοϊού. - Πλήρης επιβεβαίωση του Newsbomb.gr που είχε αποκαλύψει τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Η κινητοποίηση της κυβέρνησης ήρθε μετά το «σφράγισμα» του beach bar στη Μύκονο για το πάρτι με τους εκατοντάδες θαμώνες. Το κατάστημα ωστόσο δεν έκλεισε καθώς η νομοθεσία επιτρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις την κανονική λειτουργία μέχρι την έφεση.

Αυτή η εξέλιξη προκάλεσε ντόμινο εξελίξεων με την κυβέρνηση να αναλαμβάνει δράση, κάνοντας πράξη πλέον το άμεσο σφράγισμα της επιχείρησης μόλις διαπιστώνονται παραβάσεις που το απαιτούν.

Η αποκάλυψη του Newsbomb.gr

Ανώτατη πηγή του υπουργείου Ανάπτυξης αποκάλυπτε στις 09/10 στο Newsbomb.gr πως «οφείλουμε να γίνουμε πιο αυστηροί, η κατάσταση είναι κρίσιμη γι’ αυτό και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία. Λουκέτο σημαίνει λουκέτο».

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές που μιλούσαν στο Newsbomb.gr επισήμαναν ότι «τα μέτρα οφείλουμε όλοι να τα τηρούμε. Δεν μπορεί να αγνοούμε τον κίνδυνο. Και βέβαια δεν μπορεί, την ώρα που ξεμπλοκάρουμε την οικονομία μας και ετοιμαζόμαστε να δεχτούμε επισκέπτες, να στέλνονται λάθος μηνύματα. Ο νόμος πρέπει να τηρείται παντού και οι κανόνες να εφαρμόζονται από όλους».

Στελέχη της κυβέρνησης απαντώντας στο Newsbomb.gr και στις αιτιάσεις για αυστηρότητα σημείωναν ότι «προφανώς δεν εύκολα τα πράγματα για κανέναν. Έχουν, όμως, μεγάλη ευθύνη τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς άνοιξαν κάτω από συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Πρέπει, λοιπόν, να φροντίσουν για την τήρηση των κανόνων».

Έστελναν δε μήνυμα μέσω του Newsbomb.gr: «Οι έλεγχοι, λοιπόν, θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Οι νόμοι είναι νόμοι».

Τι ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε

Στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Προστασίας του Πολίτη και Εργασίας με την οποία αυστηροποιούνται οι κανόνες λειτουργείας των καταστημάτων μετά lockdown και αίρεται η δυνατότητα των επιχειρήσεων να μπορούν να λειτουργούν όσο «τρέχει» το χρονικό περιθώριο που τους έδινε ο νόμος για να εφεσιβάλουν ή να προσβάλουν της απόφασης σφραγίσματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΚΥΑ

Ως εκ τούτου μόλις διαπιστωθούν παραβάσεις η επιχείρηση θα σφραγίζεται καθώς σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση «η προθεσμία υποβολής καθώς και η υποβολή αντιρρήσεων δεν αναστέλλουν την εκτέλεση του μέτρου αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης/οργανισμού/φορέα, το οποίο επιβάλλεται παραχρήμα με τη διαπίστωση της παράβασης από τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές».

Σημειώνεται ότι το χρονικό περιθώριο των πέντε ημερών για τις επιχειρήσεις στις οποίες διαπιστώθηκαν παραβάσεις, να υποβάλουν έφεση ή ένσταση, και των δύο ημερών στην αρμόδια Υπηρεσία για να αποφασίσει επί της έφεσης / ένστασης, ισχύουν κανονικά.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση καθορίζει επίσης τους κανόνες λειτουργίας των επιχειρήσεων που βρίσκονται παραλίες, τις απαγορεύσεις και τις κυρώσεις σε περίπτωση παραβίασης των κανονισμών.

Υπενθυμίζεται ότι στις επιχειρήσεις που παραβιάζουν τους κανόνες επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ανάλογα με τον βαθμό διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας από 5.000 ευρώ έως 25.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για χρονικό διάστημα από 15 έως 20 ημέρες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΑΟΖ: Τα μυστικά της συμφωνίας με την Ιταλία - Δένδιας: Μεγαλώσαμε τα σύνορα