ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σύντομα Star Wars μουσείο στο Σικάγο

Σύντομα Star Wars μουσείο στο Σικάγο

Το Σικάγο θα στεγάσει το μουσείο, όλων των πραγμάτων του George Lucas και των Star Wars.

Μια ευρέως αναφερόμενη δήλωση του Lucas λέει ότι είναι λυπηρό για τον σκηνοθέτη που το μουσείο δεν θα βρίσκεται στο μέρος καταγωγής του, την Καλιφόρνια. Για τη φιλοξενία του μουσείου είχαν προσφερθεί και το Σαν Φρανσίσκο και το Λος Άντζελες, αλλά το Σικάγο είναι απλά μια καλύτερη θέση. Η Chicago Tribune αναφέρει ότι η πόλη περιλαμβάνει σχεδόν τους τριπλούς τουρίστες του Σαν Φρανσίσκο.

Το νέο ινστιτούτο θα ονομάζεται «The Lucas Museum of Narrative Art» και θα προσφέρει μια συλλογή από αναμνηστικά των Star Wars και άλλα αντικείμενα από τις συλλογές του Lucas. Η Tribune αναφέρει ότι ιδιωτική συλλογή του σκηνοθέτη Norman Rockwell περιλαμβάνει έργα ζωγραφικής, πολλά αντικείμενα που απεικονίζουν την ιστορία της αφήγησης μιας ιστορίας, gadgets που αναπτύχθηκαν για ειδικά εφέ και άλλα.

Όπως υποδηλώνει και το όνομα του μουσείου, τα εκθέματα αναμένεται να αφορούν ιστορία-αφήγηση, αντί να εστιάζουν στο Star Wars και μόνο.

Σύμφωνα με το secnews, οι αρχές του Σικάγο θα πρέπει ακόμα να υπογράψουν για το σχεδιασμό και τη χρήση της τοποθεσίας, αλλά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο δήμαρχος της πόλης, επιβεβαίωσε ότι το μουσείο στην Πόλη των Ανέμων. Η μέρα των εγκαινίων αναμένεται να λάβει χώρα το 2018.